Recept Guignolet

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čerešne zmiešame s cukrom a povaríme 30 minút. Precedíme cez jemnú utierku, mali by sme získať asi 0,5 l šťavy. Tú zmiešame s 0,5 l alkoholu, pridáme vanilkový struk, dobre uzavrieme, a necháme macerovať 8 týždňov.
Potom pridáme červené víno, a necháme ďalšie dva mesiace.
Pred uložením do fľašiek by som odporučil tekutinu sfiltrovať ( v domácnosti sa dá použiť napr. papierový kávový filter).

Hotový nápoj by mal mať krásnu červenú farbu a zaujímavú chuť. Mal by sa podávať dobre vychladený ako výborný aperitív.

Recept je z kategorií: Nápoje


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.09.08 vloženo
  • 3077x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg odkostkovaných čerešní (pekné, zrelé, tmavé)
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 0,5 l alkoholu (neutrálny vodka, ale može byť aj iný)
  • 2 litre červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guignolet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Miska12
108 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guignolet

Může to být dobre.Bohužel.Moc dlouha čekací doba.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz