Recept Guignolet

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čerešne zmiešame s cukrom a povaríme 30 minút. Precedíme cez jemnú utierku, mali by sme získať asi 0,5 l šťavy. Tú zmiešame s 0,5 l alkoholu, pridáme vanilkový struk, dobre uzavrieme, a necháme macerovať 8 týždňov.
Potom pridáme červené víno, a necháme ďalšie dva mesiace.
Pred uložením do fľašiek by som odporučil tekutinu sfiltrovať ( v domácnosti sa dá použiť napr. papierový kávový filter).

Hotový nápoj by mal mať krásnu červenú farbu a zaujímavú chuť. Mal by sa podávať dobre vychladený ako výborný aperitív.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 20.09.08 vloženo
  • 3110x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg odkostkovaných čerešní (pekné, zrelé, tmavé)
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 0,5 l alkoholu (neutrálny vodka, ale može byť aj iný)
  • 2 litre červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guignolet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Miska12
108 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guignolet

Může to být dobre.Bohužel.Moc dlouha čekací doba.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz