Recept Francouzský osvěžující okurkovo-sýrový mousse

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský osvěžující okurkovo-sýrový mousse

Postup

Oloupat okurek, má-li však tenkou slupku tak se loupat nemusí. Rozkrojit okurek na 1/4 podélce vykrojit semínka a nakrájet jej potom na 3cm kousky. Vodu v ohnivzdorné misce posypat želatýnou a nechat ji po 2min. nabobtnat. Potom postavit misku do pomalu probublávajíci vody a zahřívat, až se želatýna rozpustí. Sem tam zamíchat. V mixeru, nebo robotě s nádstavcem kovových nožů zpracovat sýr a creme, nabo smetanu do hladka. Přidat rozpuštěnou želatýnu a zhovu rozmixovat. Přidat okurek a pomocí zastavení a nastartování motoru (pulzování) po několikrát, až je okurek posekaný, ale ne úplně na pyré. Ochutit pepřem. Vypláchnout 1.5l formu studenou vodou. Nandat okurkovo sýrovou směs opatrně do formy a potom dnem formy uhodit o pracovní plochu, aby unikly případné vzduchové bublinky. Přikrýt a dát vychladit do chladničky na 4-6 hodin, nebo do druhého dne. Položit servírovací mísu vzhůru nohama na formu, zatřepat formou, aby se její obsah uvolnil a převrátit mísu i s formou nazpět (když se Mouse nechce vyklopit, tak formu namočit asi na 10 sekund do horké vody, utřít uterkou a pokusit se znovu). Ozdobit pěkně pomocí hroznů a zelené bylinky. P.S. Název je ¨Mousse au Roquefort¨.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 10.02.05 vloženo
  • 5732x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 18cm hadí okurky
  • 2 lžičky želatýny v prášku
  • 5 lžic studené vody
  • 100g sýra Roquefort, Blue d´Auvergne, nebo Forme d´Ambert
  • 200g středně, nebo nízkotučký měkký sýr (používám krémový, nehrudkovytý sýr)
  • 3 lžíce creme fraiche, nebo kyselé smetany
  • kayane, nebo bílý pepř
  • červené a zelené hrozny bez zrníček
  • několik snítek máty, nebo jiné zelené bylinky

Doporučená příloha

  • Francouzský chléb s ořechy, nebo jiný selský chléb a bílé vínko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský osvěžující okurkovo-sýrový mousse

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Rosničko, díky Pepíčkovi tam máš ten obrázek...
rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský osvěžující okurkovo-sýrový mousse i pro pohoštění

jejejej, babi, ty me mucis predstavami..jsem zvedava na obrazek:-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz