Recept Francouzský jablkový koláč - Tarte au sucre d"yport

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský jablkový koláč - Tarte au sucre d

Postup

Namočit jablka do calvados na 1 hodinu. Předehřát troubu na 220°C. Vyložit 23cm formu s volným dnem těstem, propíchat dno vidličkou, vyložit alobalem a nasypat na něj fazole, rýži, nebo podobně. Dát péct po 15min. Snížit teplotu na 180°C. Posypat dno 2 lžícemi cukru. Slít jablka a uschovat calvados. Poskládat jablka na cukr. péct po dalších 30min. a zvýšit teplotu na 220°C. Vyjmout koláč. Našlehat dohromady žloutky, zbytek cukru a uschované calvados. Posypat tím povrch koláče a péct dalších 15min. Koláč podávat teplý s miskou creme fraiche, nebo šlehačkou.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 15.04.03 vloženo
  • 9818x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jeden recept na ¨Francouzké, sladké těsto na koláče¨z Labužníka.
  • 800g jablek, jako jsou Russet, oloupané, jadřince zbavení a na kostky nakrájené
  • 60ml calvados
  • 5 vrchovatých lžic cukru 60g
  • 3 žloutky
  • 250ml ¨creme fraiche¨ z Labužníka, nebo šlehaná smetana
  • 2 lžíce oloupaných mandlí na jemné lupínky nastrouhaných

Doporučená příloha

  • Vychlazené jablečné víno, nebo mošt.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský jablkový koláč - Tarte au sucre d"yport

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz