Recept Filátka z pstruha s bylinkovou omáčkou na způsob holandské

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Omáčka není pravou holandskou omáčkou, pouze se jí podobá některými surovinami a postupem.

Postup

Z vajec si oddělíme žloudky a ty smícháme s 1/4 mléka. Lístky estragonu otrháme z větviček a nasekáme ne jemno. Rozpustíme si máslo. Do většího hrnce si napustímě vodu a necháme ji ohřát téměř na teplotu varu (můžeme použít vodu z rychlovarné konvice) a jakmile je voda horká, ponoříme si do ní kovovou misku nebo meší hrnec do kterého si dáme zbytek mléka. Omáčka se musí dělat podobně, jako když si rozpouštíte čokoládu, pokud by jste ji dali přímo do hrnce na oheň, tak by se zdrcla. Omáčka se nesmí nikdy začít vařit, ale pouze se musí nahřívat (ideální teplota je kolem 60°C). Jakmile začne být mléko teplé, přidáme k němu estragon, šťávu z citronu a vinný ocet. Necháme chvíli prohřát a poté vmícháme směs žloudků s mlékem. Mícháme dokud nezačne omáčka houstnout. Během míchání omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme rozpuštěné máslo. Jakmile začne houstnout, odstavíme ji, natrháme do ni bazalku, chvíli počkáme, promícháme a máme omáčku hotovou. Když je omáčka hotová, na pánvi si osmahneme filátka, ochutíme solí a pepřem a podáváme. Do prostřed talíře dáme dvě filátka a kolem rozprostřeme asi 2 - 3 PL omáčky. Podáváme s vařenou nebo třeba americkou bramborou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 14.08.10 vloženo
  • 3370x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Filátka:
  • 2 čerství pstruzi, ze kterých si uděláme filety
  • (návod, jak na to je na: http://hobby.idnes.cz/jak-bleskove-vykostit-rybu-radi-sefkuchar-fiw-/rybareni.asp?c=A090526_142054_rybareni_bma
  • )
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • Omáčka:
  • 4 větvičky čerstvého estragonu
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 1 litr mléka
  • 1 - 2 PL vinného octa
  • 100g másla
  • 1 citron
  • 5 vajec
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filátka z pstruha s bylinkovou omáčkou na způsob holandské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz