Recept Fattouche

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Veškeré ingrecience řádně omýjte pod tekoucí vodou. Otrhejte lístky máty,petržele a šruchy. Oloupejte okurky a naporcujte na pravidelná slabší kolečka a rajská na menší kousky. Rozetřete česnek s trochou soli a rozřeďte olivým olejem. Vše dejte do mísy a dobře promíchejte přidejte nalámaný ugrilovaný chléb dodejte zbývající ingrediente na drobno nasekané zamíchejte a podávejte.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.03.10 vloženo
  • 3197x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min.

Ingredience

  • 150 gr ogrilovaného a nalámáného libanonského chleba
  • 500 gr vyzrálých rajčat
  • 500 gr okurky
  • 1 svazek ploché petržele
  • 1 svazek čerstvé máty peprné
  • 1 svazek šruchy
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL drceného tymiánu
  • 1 KL sumac
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 PL citrové šťávy
  • sůl dle individuelní chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fattouche

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 19.03.10 01:28
Re: Fattouche,Svato,

vytrvalá je. Bojovala som s ňou za onoho času vo vinohrade. Teraz, ako žijem v metropole, som ju videla iba na tom cintoríne.

 
svato
1415 příspěvků 19.03.10 00:35
Re: Fattouche - Anička,

tá pekná farebná, aj tá obyčajná, sú za surova také dosť neurčito kyslé. z toho Dulkáča mi často priveje semienka na balkón, myslím, že je to dosť vytrvalá burina.

 
ester
288 příspěvků 18.03.10 02:07
Re: Fattouche

Jolanko,už je to vpořádku…jenom jsem hledala,jak vypadá koření (sumac)
Díky Aničce a mrtvole : )… vím,kam kdyžtak za šruchou…

 
anickav
2904 příspěvků 18.03.10 00:27
Re: Fattouche, Jolanka,

tu sú v predaji (pokiaľ viem) iba semienka tej farebnej kultúrnej portulaky…tú som ale neochutnávala…vy­razím asi pomaly na cintorín.
Heli, ani suchohríb z hrobu mi nedovolili decká zobrať…povedali, že ak ho zoberiem, nebudú jesť žiadne hríby odo mňa…že si budú predstavovať z koho to rastie…

 
mrtvola
1394 příspěvků 17.03.10 22:37
Re: Fattouche Milá Anička,

šrucha na cintoríně nie je morbidná, to by som si vyprosila. Vraj kolobeh prvkov! Akí to sú ale rozmaznaní ludkovia !

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.10 22:27
Re: Fattouche

Ester, a co hladas?

Anicka, u nas sa srucha predava v zelenine ako kazda ina zelenina po cely rok.
Normalne sa da vy:,–(it, ako petrzlen, spenat…minule som videla semienka zdroj :talianske, anglicke..v ca­rrefour..:)
Pekny podvecer :)

 
anickav
2904 příspěvků 17.03.10 21:05
Re: Fattouche, Svato,

zbytočne sú na Dulkáči celé kopy, keď sa nedá konzumovať…(výfuky, psíci) Vlani som ochutnávala na cintoríne, ale sa mi to zdalo mierne morbídne…predsa len - kolobeh prvkov…

 
ester
288 příspěvků 17.03.10 21:01
Re: Fattouche

nepodařilo se mi nic najít........­...tohle je nádhera

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.03.10 17:48
Re: Sumac
 
ester
288 příspěvků 17.03.10 17:02
Re: Fattouche-jolanko,

díky

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.10 16:43
Re: Fattouche-ester,

http://upload.wikimedia.org/…75/Sumac.jpg

 
ester
288 příspěvků 17.03.10 16:23
Re: Fattouche

Škoda jen,že u toho koření (srumac) není obrázek......­........docela by mě zajímalo,jak vypadá.Prosímvás ......neuměl by někdo ?

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.03.10 03:34
Re: Fattouche

A ještě dvakrát .
Místo libanonského chleba dávám na kostky nakrájený opečený turecký. Myslíte že bych měla přidat další recept?

 
svato
1415 příspěvků 15.03.10 02:12
Re: Fattouche - Anička,

no a čo, v lete máme na dulkáči (Dulovo námestie) šruchy celé kopy. Až na to, že ostatní obyvatelia (ľudia aj zvieratá) netušia, že je jedlá.

 
anickav
2904 příspěvků 14.03.10 20:57
Re: Fattouche

Ty si pochutnávaš na portulake a ja chodím v páperovej bunde…

 
jolana
5064 příspěvků 14.03.10 20:03
Re: Fattouche

Janinko, toto je srucha alebo aj inac portulaka..
 http://www.garten.cz/…rucha-zelna/

sumac ..
Sumach (sumah, sumak)

:)
 
janinka2
5 příspěvků 14.03.10 19:11
Re: Fattouche

Mám dotaz…Co je to šrucha a sumac?A to se dá koupit normálně libanonskej chleba?

 
jolana
5064 příspěvků 14.03.10 18:50
Re: Fattouche-Louis,

sa usmievam od ucha po ucho.. zrovna si tu pochutnavam na fettuus, s portulakou/sruchu, paradajka, cibula, sumac, chleba, citron..
Fattouche je fantasticke a u nas ho musim robit za kotol… sruchu milujeem..;))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz