Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Veškeré ingrecience řádně omýjte pod tekoucí vodou. Otrhejte lístky máty,petržele a šruchy. Oloupejte okurky a naporcujte na pravidelná slabší kolečka a rajská na menší kousky. Rozetřete česnek s trochou soli a rozřeďte olivým olejem. Vše dejte do mísy a dobře promíchejte přidejte nalámaný ugrilovaný chléb dodejte zbývající ingrediente na drobno nasekané zamíchejte a podávejte.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fattouche
2904 příspěvků 19.3.10 01:28
vytrvalá je. Bojovala som s ňou za onoho času vo vinohrade. Teraz, ako žijem v metropole, som ju videla iba na tom cintoríne.
1437 příspěvků 19.3.10 00:35
tá pekná farebná, aj tá obyčajná, sú za surova také dosť neurčito kyslé. z toho Dulkáča mi často priveje semienka na balkón, myslím, že je to dosť vytrvalá burina.
288 příspěvků 18.3.10 02:07
Jolanko,už je to vpořádku…jenom jsem hledala,jak vypadá koření (sumac)
Díky Aničce a mrtvole : )… vím,kam kdyžtak za šruchou…
2904 příspěvků 18.3.10 00:27
tu sú v predaji (pokiaľ viem) iba semienka tej farebnej kultúrnej portulaky…tú som ale neochutnávala…vyrazím asi pomaly na cintorín.
Heli, ani suchohríb z hrobu mi nedovolili decká zobrať…povedali, že ak ho zoberiem, nebudú jesť žiadne hríby odo mňa…že si budú predstavovať z koho to rastie…
šrucha na cintoríně nie je morbidná, to by som si vyprosila. Vraj kolobeh prvkov! Akí to sú ale rozmaznaní ludkovia !
5068 příspěvků 17.3.10 22:27
Ester, a co hladas?
Anicka, u nas sa srucha predava v zelenine ako kazda ina zelenina po cely rok.
Normalne sa da vy:,–(it, ako petrzlen, spenat…minule som videla semienka zdroj :talianske, anglicke..v carrefour..:)
Pekny podvecer
2904 příspěvků 17.3.10 21:05
zbytočne sú na Dulkáči celé kopy, keď sa nedá konzumovať…(výfuky, psíci) Vlani som ochutnávala na cintoríne, ale sa mi to zdalo mierne morbídne…predsa len - kolobeh prvkov…
288 příspěvků 17.3.10 21:01
nepodařilo se mi nic najít...........tohle je nádhera
4813 příspěvků 17.3.10 17:48
288 příspěvků 17.3.10 17:02
díky
5068 příspěvků 17.3.10 16:43
http://upload.wikimedia.org/…75/Sumac.jpg
288 příspěvků 17.3.10 16:23
Škoda jen,že u toho koření (srumac) není obrázek..............docela by mě zajímalo,jak vypadá.Prosímvás ......neuměl by někdo ?
4813 příspěvků 15.3.10 03:34
A ještě dvakrát .
Místo libanonského chleba dávám na kostky nakrájený opečený turecký. Myslíte že bych měla přidat další recept?
1437 příspěvků 15.3.10 02:12
no a čo, v lete máme na dulkáči (Dulovo námestie) šruchy celé kopy. Až na to, že ostatní obyvatelia (ľudia aj zvieratá) netušia, že je jedlá.
2904 příspěvků 14.3.10 20:57
Ty si pochutnávaš na portulake a ja chodím v páperovej bunde…
5068 příspěvků 14.3.10 20:03
Janinko, toto je srucha alebo aj inac portulaka..
http://www.garten.cz/…rucha-zelna/
sumac ..
Sumach (sumah, sumak)
5 příspěvků 14.3.10 19:11
Mám dotaz…Co je to šrucha a sumac?A to se dá koupit normálně libanonskej chleba?
5068 příspěvků 14.3.10 18:50
sa usmievam od ucha po ucho.. zrovna si tu pochutnavam na fettuus, s portulakou/sruchu, paradajka, cibula, sumac, chleba, citron..
Fattouche je fantasticke a u nas ho musim robit za kotol… sruchu milujeem..;))