Recept Fattouche

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Veškeré ingrecience řádně omýjte pod tekoucí vodou. Otrhejte lístky máty,petržele a šruchy. Oloupejte okurky a naporcujte na pravidelná slabší kolečka a rajská na menší kousky. Rozetřete česnek s trochou soli a rozřeďte olivým olejem. Vše dejte do mísy a dobře promíchejte přidejte nalámaný ugrilovaný chléb dodejte zbývající ingrediente na drobno nasekané zamíchejte a podávejte.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.03.10 vloženo
  • 3238x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min.

Ingredience

  • 150 gr ogrilovaného a nalámáného libanonského chleba
  • 500 gr vyzrálých rajčat
  • 500 gr okurky
  • 1 svazek ploché petržele
  • 1 svazek čerstvé máty peprné
  • 1 svazek šruchy
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL drceného tymiánu
  • 1 KL sumac
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 PL citrové šťávy
  • sůl dle individuelní chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fattouche

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 19.03.10 01:28
Re: Fattouche,Svato,

vytrvalá je. Bojovala som s ňou za onoho času vo vinohrade. Teraz, ako žijem v metropole, som ju videla iba na tom cintoríne.

 
svato
1415 příspěvků 19.03.10 00:35
Re: Fattouche - Anička,

tá pekná farebná, aj tá obyčajná, sú za surova také dosť neurčito kyslé. z toho Dulkáča mi často priveje semienka na balkón, myslím, že je to dosť vytrvalá burina.

 
ester
288 příspěvků 18.03.10 02:07
Re: Fattouche

Jolanko,už je to vpořádku…jenom jsem hledala,jak vypadá koření (sumac)
Díky Aničce a mrtvole : )… vím,kam kdyžtak za šruchou…

 
anickav
2904 příspěvků 18.03.10 00:27
Re: Fattouche, Jolanka,

tu sú v predaji (pokiaľ viem) iba semienka tej farebnej kultúrnej portulaky…tú som ale neochutnávala…vy­razím asi pomaly na cintorín.
Heli, ani suchohríb z hrobu mi nedovolili decká zobrať…povedali, že ak ho zoberiem, nebudú jesť žiadne hríby odo mňa…že si budú predstavovať z koho to rastie…

 
mrtvola
1394 příspěvků 17.03.10 22:37
Re: Fattouche Milá Anička,

šrucha na cintoríně nie je morbidná, to by som si vyprosila. Vraj kolobeh prvkov! Akí to sú ale rozmaznaní ludkovia !

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.10 22:27
Re: Fattouche

Ester, a co hladas?

Anicka, u nas sa srucha predava v zelenine ako kazda ina zelenina po cely rok.
Normalne sa da vy:,–(it, ako petrzlen, spenat…minule som videla semienka zdroj :talianske, anglicke..v ca­rrefour..:)
Pekny podvecer :)

 
anickav
2904 příspěvků 17.03.10 21:05
Re: Fattouche, Svato,

zbytočne sú na Dulkáči celé kopy, keď sa nedá konzumovať…(výfuky, psíci) Vlani som ochutnávala na cintoríne, ale sa mi to zdalo mierne morbídne…predsa len - kolobeh prvkov…

 
ester
288 příspěvků 17.03.10 21:01
Re: Fattouche

nepodařilo se mi nic najít........­...tohle je nádhera

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.03.10 17:48
Re: Sumac
 
ester
288 příspěvků 17.03.10 17:02
Re: Fattouche-jolanko,

díky

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.10 16:43
Re: Fattouche-ester,

http://upload.wikimedia.org/…75/Sumac.jpg

 
ester
288 příspěvků 17.03.10 16:23
Re: Fattouche

Škoda jen,že u toho koření (srumac) není obrázek......­........docela by mě zajímalo,jak vypadá.Prosímvás ......neuměl by někdo ?

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.03.10 03:34
Re: Fattouche

A ještě dvakrát .
Místo libanonského chleba dávám na kostky nakrájený opečený turecký. Myslíte že bych měla přidat další recept?

 
svato
1415 příspěvků 15.03.10 02:12
Re: Fattouche - Anička,

no a čo, v lete máme na dulkáči (Dulovo námestie) šruchy celé kopy. Až na to, že ostatní obyvatelia (ľudia aj zvieratá) netušia, že je jedlá.

 
anickav
2904 příspěvků 14.03.10 20:57
Re: Fattouche

Ty si pochutnávaš na portulake a ja chodím v páperovej bunde…

 
jolana
5064 příspěvků 14.03.10 20:03
Re: Fattouche

Janinko, toto je srucha alebo aj inac portulaka..
 http://www.garten.cz/…rucha-zelna/

sumac ..
Sumach (sumah, sumak)

:)
 
janinka2
5 příspěvků 14.03.10 19:11
Re: Fattouche

Mám dotaz…Co je to šrucha a sumac?A to se dá koupit normálně libanonskej chleba?

 
jolana
5064 příspěvků 14.03.10 18:50
Re: Fattouche-Louis,

sa usmievam od ucha po ucho.. zrovna si tu pochutnavam na fettuus, s portulakou/sruchu, paradajka, cibula, sumac, chleba, citron..
Fattouche je fantasticke a u nas ho musim robit za kotol… sruchu milujeem..;))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz