Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tvrdia ze tento Perzsky sorbet je z roku 400 pred Kr.? Kdo to vymyslel, mal asi zmysel pre humor. No, do ruzovej vody dal slize a do dnesneho dna je to velmi popularne v tych koncinach sveta.
1-Cukor zmiesame s vodou, dame zohriat - dokial sa nerozpusti. Miesame. 2-Vmiesame ruzovu vodu. 3-Dame do plochej misky do mraznicky a kazdych 20-30 minut vidlickou prestuchame, aby nam neostal lad ale sorbet. Treba to robit tak 3 hodiny. 4-Tenke ryzove slize (vermicelli) dame uvarit podla navodu, daktore treba varit, daktore len sparit. Scedime a dame ochladit. Slize pokrajame na cca 5 cm kusky, mozeme ich aj posekat ked su surove. 5-Uvarene slize vmiesame do sorbetu. 6-Vyberieme na misky a stedro ochutime limetkovou stavou alebo ked mame sirup z vysni a plus nakladane kusky a posekanymi pistaciami. (Dakde este prifarbuju sorbet safranom).
Recept je z kategorií: Zmrzlina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.11.12 14:49
Tak jsem se konečně dočkala
Je to výborné!
A není to ani pracné… Nejdelší bylo to čekání, až se vytvoří
sorbet
Vřele dopuručuji všem!
P. S.
Já použila šťávu z bezinek
Jinak vše dle receptu…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Faloodeh
A myslíš, že by to šlo z těch květů šípkové růže? Máme je vzadu na zahradě a tím, že je prostříháváme, mají poměrně velké a „šťavnaté“ okvění lístky. Používám je jinak běžně všude tam, co okvětí velkých růží a myslím, že by to mohlo tedy jít.
Díky moc za ten odkaz na výrobu, hned ukládám a určitě vyzkouším
Inac da sa pomerne lahko vyrobit, hlavny problem aby mal clovek organicke ruze -bez postreku.Ja ju kupujem v Iranskom obchode je pomerne lacna.
http://cukrar.gastronews.cz/…a_vypsat.asp?…
@Ačraj neee… tolik nestojí
http://www.repraha.cz/…-Ruzova-voda
Ono se to používá i v kosmetice, ten známej to kupuje někde ve větším a za půl litru u něj dám kolem padesáti korun… Ale určitě musí jít udělat i doma, už mně několikrát napadlo pohrát si s květy šípkové růže…
EDIT..

Mně neobtěžuješ
Ne každý zná vše… Já to znám jen díky mé zvědavosti, když jsem se divila, co to ten Vencl používá…
Příspěvek upraven 17.11.12 v 15:34
Faloodeh, raději zkoušet ani nebudu,
leda, že bych si ji objednala ze slunného
Puškaru - 100%, 100 ml za 182.- kc. Růžová voda se používá
v gastronomií, jako náhrada za červené víno u muslimů, v Íránu zase
do čajů a zmrzliny, no to jsou věci, že jsem si to hned nenašla na Google
, nemusela jsem tě obtěžovat. 

Růžovou vodu raději v kosmetice.
@Ačraj Růžová voda je z okvětních lístků růží, já ji kupuju od známého, co má cukrárnu, on to dává skoro do všech zmrzlin. Ale určitě jde koupit i běžně, o vlastní výrobu jsem se zatím nepokoušela… I když jít by to určitě mělo

Zuzko, co to je „růžová voda“?
Ale tu čtvrtou misku jsi už neměla spucnout!
Ty víš proč!
Jó, teď se červenáš,

Tohle je vážně jedna z mála věcí z mrazáku, která chutná i v chladnějším počasí


Už jsem zbodla druhou mističku… Jsme doma jen tři, ale já udělala misky čtyři a tu „přebytečnou“ jsem spucla sama
No, tu poslední mističku už musím nechat… dcera by mi to asi neodpustila, kdyby na ni nezbylo
Tak jsem včera šla „na jisto“ do regálu s rýžovými těstovinami… Vždycky tam tyhle „nitěnky“ mají, ale včera měli všechny možné druhy, jen ne tyhle

Tak si musím počkat, až pojedeme nakoupit do Plzně… Všechno mám… i tu růžovou vodu… ale kdepak by mne napadlo, že ztroskotám na těch rýžových potvorách, když už jsou běžně dokonce i u nás na vsi
Toto si schovam na horke dny
avsak u nas se ochlazuje. Dalsi moznosti je si
sednout na letadlo a jit nakupovat do Dubai 
Jolana, ale nie jedol som to v Dubai v restike a som sa cudoval co je to za cudo
, omylom som na to natrafil, super jednoduche a
ked mas ruzovu vodu aj super lacne.
http://www.youtube.com/watch?…
5068 příspěvků 31.10.12 16:58
A ako to chutilo Bento?…to pripravuju na dake sviatky alebo bezne…ale vyzera to krasne na tej fotke
Vypadá to fakt pěkně
A musí to být i dobré, rozhodně ukládám, jen realizace asi až při nějaké vhodné příležitosti, vypadá to totiž i jako vhodný dezert na oslavu. Díky za recept.