Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
habana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plecko zbavíme tučných zbytků a případně odblaníme. Maso rozdělíme na díly podle průběhu vláken ve svalovině a nakrájíme přes vlákno na medailónky. Nakrájené maso naklepeme, lehce potřeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. Naskládáme na sebe ve skleněné nebo keramické nádobě s uzavíratelným víkem a dáme do lednice na 3- 4 dny odležet. Pro přípravu medailónků na pánvi vyškvaříme několik plátků špeku, ke kterým pak vložíme máslo. Špek dá medailónkům velice lahodnou chuť. Maso protáhneme moukou a dáme z obou stran tepelně opracovat na pánev. Nenecháváme maso na pánvi dlouho, jinak bude zbytečně tvrdší. Hotové maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku. Z pánve odstaníme vypečený špek a přidáme trochu vody. Promícháme na prudkém ohni a pak přidáme přidáme špryc sojové omáčky. Promícháme špachtlí a přidáme trochu piva. Necháme krátce přejít varem. Sosík na závěr opatrně ochutnáme a podle chuti buď dosolíme další sojovkou, nebo dosolíme solí. Případně krátce odpaříme přebytečnou vodu. Podstata: sojovky musí být akorát. Nesmí jí být mnoho, aby nebyla v sosíku cítit. Takže se sojovkou opatrně. *Poznámka:* Pro přípravu omáčky je třeba dát opravdu jen velice malé množství (lžíci) piva, které omáčku dochutí a maličko zahustí. Dáme-li opravdu malé množství, omáčka nedostane „pivní“ chuť, která není žádoucí. Ta se objeví, jen když množství piva přeženeme. Malé množství piva sosík zahustí a předá mu nenapodobitelnou chuť. *Obloha:* hořčice se sekanou cibulí, červená řepa, červená zeleninová paprika, nakládané houbičky v octě, atd.
Recept je z kategorií: Minutky
Tostones anebo vařené brambory, pivo v libovolném množství
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Falešné telecí medailonky z vepřového plecka
To ste mě teda dostali, že to nikdo nezkusil udělat. Upozorňuju vás, že je to opravdu VRCHOL kulinářského zážitku.
Možná to akle je dobře, totiž jsem nenapsal to podstatné: Sojová omáčka musí být ta moje „vyzkoušená“. Dostanete ji v Tescu a jmenuje se „Pearl River Bridge Superior DARK soy sauce“ a 600ml stojí 49,90Kč.
S jinou se ani nepokoušejte, bude to vo něčom jinym.
Takže dodatečně vkládám tento údaj do receptu, aby byl kompletní.
Je to fak senza žrádlo. Kdo nevěří, ať tam běží…
Doporučuji vřele tento pokrm.....a nejen na vepřové maso…a ten sosík je takovou lahodnou třešinkou na dortu… ;o)