Recept Espresso - čokoládové biscotti z Itálie, výborné ke kávě

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Espresso - čokoládové biscotti z Itálie, výborné ke kávě

Postup

Předehřát troubu na 160°C. Vyložit velký plech pečícím papírem. Ve velké míse smíchat cukr s kakaem a kávou. Přimíchat mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Pomocí ručního šlehače našlehat vejce do lehka. Postupně zašlehat mléko, máslo a vanilkový cukr. Přidat k mouce a míchat, až je suchá směs úplně absorbovaná. Přidat kousky čokolády a vše dobře promíchat. Je-li nutné, pracovat pomocí rukou. S trochu navlhčenýma rukama rozdělit těsto na dva díly a z každého vyválet rolku asi 35cm dlouhou a 8cm širokou. Položit je na plech asi 5cm od sebe. Péct po 35-40min., nebo až se vytvoří malé praskliny a těsto je pevné na dotek. Nechat rolku sklouznout i s papírem na velkou desku. Nakrájet je napříč na 1cm plátky. Utřít nůž vlhkou hadrou, kdykoliv je lepkavý. Poskládat stojící plátky na plech, asi 1cm od sebe. Snížit teplotu na 150°C a péct po 30min., nebo až jsou biscotti suché na dotek. Nechat vychladnout na mřížce. Když jsou biscotti úplně chladné, zhrnout je k sobě do původního tvaru rolek. Smíchat cukr s vodou do hustoty krému a cik-cak polšplíchat rolky. Nechat úplně zaschnout a potom skladovat ve vzduchotěsné krabici.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 19.12.02 vloženo
  • 8035x zobrazeno

Ingredience

  • Alespoň na 42 ks (záleží na velikosti)
  • 250g jemného, krystalového cukru
  • 125g neslazeného kakaa
  • 50ml velice jemně umletá espresso kávová zrnka, nebo tmavá opražená kávová zrnka
  • 675g polohrubé mouky
  • 2 1/2 lžiček prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce
  • 125ml mléka
  • 50ml másla, rozpuštěného a trochu zchlazeného
  • 1 vanilkový cukr
  • 250ml středně sladké čokolády posekané na kousky
  • 175ml pudrového cukru
  • 2 lžíce horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Espresso - čokoládové biscotti z Itálie, výborné ke kávě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz