Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ideální recept pro nadcházejí studené dny.
1. maso si nakrájíme na větší kostky. Polovinu cibule necháme zesklovatět, přidáme pokrájený česnek a maso, které opečeme - necháme „zatáhnout“. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit (za občasného promíchání a příp. dolití vody) hodinu, nebo dokud maso nezměkne. Přihodíme čerstvý nebo sušený tymián. 2. očistíme si zeleninu a také pokrájíme na větší kousky. Trochu ji vedle osmažíme. 3. když je maso už skoro hotové, smícháme ho se zeleninou a ještě asi 45minut – hodinu dusíme. Nezapomínáme na občasné dodání vody. 4. teď už jen nakrájet čerstvý chlebík a dobrou chuť :) Pro zajímavost jeden z originálních receptů na Irish Stew: ½ hrnku hladké mouky, sůl a pepř podle chuti, do 600g hovězího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 hrnek pokrájené cibule, 1 lžíce nadrobno pokrájeného česneku, 0,5kg brambor (mohou být i mražené americké brambory), 2 hrnky mrkve, pokrájené na větší kousky, 2 hrnky hovězího vývaru, 1 ½ hrnku černého piva, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžíce pokrájené petrželky 1. v plastikovém sáčku smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte maso a třete se sáčkem tak, aby byly všechny kousky obalené moukou. 2. ve větším hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm do zhnědnutí maso, cibuli a česnek. Občas promíchejte. 3. přisypte zbývající ingredience, kromě petrželky. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a zakryjte pokličkou. Duste, za občasného promíchání, až zelenina i maso změknou (cca 1 - 1,5 hodiny). 4. před podáváním posypte petrželkou.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené hovězí trochu inspirované irským receptem (tzv. Irish Stew)