Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Ve 1/4 l mléka rozmícháme pudinkový prášek.Zbylé mléko zahříváme na mírném ohni k bodu varu, potom přimícháme pudink a za neustálého míchání povaříme 2 minuty. Necháme za častého míchání vychladnout. 2. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháváme vychladlou pudinkovou kaši, až je hmota dokonale hladká. Termix zakryjeme folií a necháme zhruba 3/4 hodiny v chladničce. 3. Jahody opereme, zbavíme stopek, potom je osušíme. Stranou si ponecháme 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky, které vmícháme do vychlazeného termixu. 4. Termix rozdělíme do misek a ozdobíme půlkami jahod. Můžeme obměňovat jak druh pudinku, tak k tomu náležejícího ovoce.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty pro děti
cukrářské piškoty nebo chléb a pod.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí termix
Recept jsem vyzkoušela z polovičního množství. Do pudinku jsem přidala navíc trochu maizeny (tvarohem se pudink ještě asi naředí). Pudink jsem měla vanilkový + vanilkový cukr, tvaroh plnotučný, přidat jsem chtěla zavařené ostružiny.
Základ (pudink a tvaroh) jsem vyrobila přesně podle receptu. Krém byl sice jemný, hladký, ale neztuhl do obvyklé konzistence termixu. Navíc ani tak nechutnal, spíš jako méně tučný pacholík
.
Nakonec jsem krémem naplnila poháry (oplatky s lískooříškovou náplní, kompotované ostružiny, tento krém, karamelový sirup a šlehačka). Krém je chutný, ale opravdu s původním termixem (který starší generace pamatuje) má velmi málo společného
.
Protože se příliš nevedlo ani jsem nefotila.