Recept Čju

Pupek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

výjimečně nechám recept tak jak je, neboť nevím, jak přeložit "Čju"

Postup

Fazole uvaříme, jerky nakrájíme na malé kousky. Na oleji osmahneme rýži, zalijeme vodou, přidáme jerky, předvařené fazole a tymián. Mírně osolíme, promíchneme a udusíme pod pokličkou. ----- Na talíř si dáme stejk 2x větší než jsme my sami, naňho pár kopečků čju, zasypeme jemně nakrájenou šalotkou nebo pórkem, do levé ruky si vezmeme vidle, do pravé mačetu - a pod krk okruží s okapem. Pokud se nám na talíř už nevejde zeleninové potěšení, tak si vytáhneme větší talíř. Osobní poznámka: pokud servíruji "All in", nejlepší zkušenosti mám se stejkem Bytovka: plátek svíčkové nebo roštěné, na to vepřový řízek z kýty a nahoru rozcapené kuřecí prso. Šalotkou pak vyplňuji mezipatra. A na střechu dávám izolační sýrpapír.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže

Nahlásit recept

  • 22.01.10 vloženo
  • 6415x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 hrnek indiánské rýže
  • 1 šálek fazolí (adzuki nebo mungo)
  • 50 g sušeného hovězího masa (beef jerky)
  • špetka sušeného tymiánu
  • sůl
  • olej, voda.

Doporučená příloha

  • steak, zeleninové potěšení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čju

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čju

ester
288 příspěvků 23.1.10 22:59
Re: Čju...Jolano,

někdo radil,že je dobrý brát si na oplachování černého kořene rukavice,tak mi to nějak utkvělo,jestli bych si je pak radši neměla brát na všechno......ale lednici jsem si dnes umyla díky tobě, ato i bez nich.

jolana
5068 příspěvků 23.1.10 22:35
Re: Čju-ester bodkovana,

sice moc nerozumiem, preco rukavice ci bez rukavic ..ale sterilna ta chladnicka byt nemusi :)
Bez plesni a podobnych krasavic som napisla pre istotu, clovek nikdy nevie co kto znesie..:o

ester
288 příspěvků 23.1.10 18:53
Re: Čju...Esmeraldo,

já se taky připojím.Děkuju

Wolfg
584 příspěvků 23.1.10 17:51
Re: Čju, sem s tím hovězím sušákem, Esmeraldo,

díky

ester
288 příspěvků 23.1.10 15:47
Re: Čju

Hmm,Jolano.......dobrá metoda.Ještě,že mám prázdnou lednici,tak už ji jen umýt(a to bez gumových rukavic).
Ale spíš než na masko,to vidím na ty bylinky :-))

jolana
5068 příspěvků 23.1.10 14:04
Re: Čju

Pokial da Esme tu jej metodu, tak napisem inu aby rec nestala..
Beef Jerky:
Chladnicka alebo aj mraznicka no frost-to je ta, ktora pracuje a nerobi lad. Samozrejme zaklad je, ze je cista a nespaciruju sa v nej plesne a podobne krasotinky.

  1. kvalitne hovadzie maso z overeneho zdroja nakrajame na spalik asi tak 10krat 5, ten zavesime do chladnicky. Potom len z neho ukrajujeme tenke dlhe vrstvy maska a a rozkladame na gazu alebo peciaci papier (zasa nechame v chladnicke) nech sa dosusi .
    Ak mame velky mrazak, ktory pracuje na ten isty system , pracujeme tym istym sposobom.
    Ono sa to tam vsetko ususi bez zbytocnych reci.
  1. ak si trufame nakrajat tenke pruzky masa hned na zaciatku tak to iste , akurat ze ich ulozime hned na ten papier.

Samo sebou nicim neobalujeme-je to volne polozene/ulozene. Ibaze ak by sme moc, moc chceli, tak len tou gazou zlahka prekryt.

Takto sa (da)susi aj loj pre zaujimavost. :)

PS: takto mozeme susit aj nesusitelne ci tazko ususitelne bylinky ako je kopor ci bazalka, zaklad je len ta chladnicka ..;-)

esmeralda
4813 příspěvků 23.1.10 12:12
Re: Čju - všem

Jen co vydechnu, hodím na Lab výrobu Jerky metodou žaves.
Opravdu to nic není.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.1.10 10:24
Re: Čju - svato

to sušené maso není vůbec důležité, to se používá na delší čundry, objevitelské výpravy, na hon na Yettiho, obléhání Stalingradu, výlov Lochnessek a tak. Pokud je k dispozici čerstvé maso, tak proč ho sušit a pak znova máčet v rejži…

ester
288 příspěvků 23.1.10 10:04
Re: Čju...Esmeraldo,

kam chodíš „nakupovat“ ty pěkný obrázky?

svato
1444 příspěvků 23.1.10 09:22
Re: Čju - milý Pupku,

nem totál buta vaďok, alebo aspoň nie natoľko, aby som sama sušila hovädzie plátky. Uskromním sa alebo skúsim prihodiť trošíčku sušeného bravčového, to sa dá kúpiť bežne.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.1.10 08:14
Re: Čju - esmeralda

Klíčky jsou výborné, to máš pravdu. Párkrát jsem je dokonce klíčil i doma, ale když jsem na ně občas zapomněl a zasmrděl si tak ledničku, celý byt a půlku města, rozhodnul jsem se, že až tak plodný zase být nemusím. Takže teď si je kupuji čerstvé v obchodě.
Dokonce jsem z naklíčeného munga udělal něco na způsob šouletu - a nemusel jsem se vůbec stydět.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.1.10 07:59
Re: Čju - svato

Sušené maso (jenom hovězí) nebo sušené ryby si dělám sám o dovolené a když nevím, co s roupama. Je to trochu piplačka (ani ne krz technologii, ale spíš krz hygienu).
Ale jerky se dá koupit dokonce i v Tescu (jmenuje se to Beef Jerky). Je to sice trošku dražší (50-ti gramový pytlík tě příjde na něco přes 50 korun - podle kvality a výrobce). A je to něco jako slaná hovězí žvýkačka.
Pokud ale nemáš sušené maso, nic se neděje - nalož si do soli a oleje tenké plátky masa čerstvého, nech to aspoň 3 dny odkašlat v lednici a je to skoro to samý. :o)

esmeralda
4813 příspěvků 23.1.10 07:28
Re: Čju - Drobku,

přidávám link na stránku .
Tady se prodávají suché v pytlíku nebo v láku v konzervě.
Klíčky se prodávají buď čerstvé nebo konzervované.
Jsem přesvědčená že je najdeš i v supermarketu mezi asijskými ingrediencemi.

svato
1444 příspěvků 23.1.10 07:24
Re: Čju

Odkavad, Pupku, berieš to sušené mäso, keď sa ti minie vlastnoručne ulovené, zatiaľ som si nič podobné pri nákupoch nevšimla, je pravda, že ani nehľadala.

esmeralda
4813 příspěvků 23.1.10 07:17
Re: Čju - Pupku,

ty klíčky miluji. Dodají jakémukoliv asijskému (a nejspíš i jinému) pokrmu křupavost.
Kdysi jsem si je nechávala klíčit sama. S pokročilým věkem a přibývající leností si je dnes raději koupím. Asijci je tu prodávají za $ 0,60 velký pytel. Nejspíše voda ve které to budu proplacovat přijde na víc.
Klíčky přidávám až ke konci vaření, nebo jimi posypu pokrm a nevařím.
V asijských restaurentech je přinesou zvláště na talíři spolu s ostatním býlím.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.1.10 05:26
Re: Čju

Esmeralod, mně pomůže spíš to anglické jméno, tady v americku nás moc není, co mluví . Ještě jsem mung bean v krámě neviděl, ale může to být tím, že jsem je nehledal. Soudě podle obrázku, budou asi v plechofce, ne

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.1.10 04:36
Re: Čju - esmeralda

Jo, to je mungo. Malé zelené fazole připomínající spíš hrášek. U nás se to dá koupit i naklíčené a použít třeba do salátů nebo na čínu. Mungo má tu výhodu, že má zvláštní, ale nenásilnou chuť, nemusí se předmáčet a dlouho vařit.

esmeralda
4813 příspěvků 23.1.10 04:15
Re: Čju - Drobku,

asi se jedná o Mung bean, do českého jazyka nejspíše přeloženo Mungo.?

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.1.10 22:20
Re: Čju

Pravdu díš, fazole jsou zrádné. My máme pár kiláků za barákem jednu fazolovou elektrárnu, jmenuje se tuším Temelín. A jak to jednou buchne, tak to bude takový mungo, že snad začneme jíst čočku nebo co… :p

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.1.10 21:41
Re: Čju

:D Krása jako vždycky. Ty tvé recepty miluju už pro to čtení:D
A tak jsem se konečně taky dozvěděl, co je to to zatracený mungo. Nějaký blbý fazole, co je nesmím jíst, protože bych se doma udusil a tak si o nich aspoň počtu, při žvejkání masité oblohy. Tady v americku totiž maso na stejk dostanu snáz než dobrou hořčici = českou

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz