Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Položit maso mezi dva plásty plastického filmu a na naklepat je na 5mm. Potřít maso směsí koření, česneku, šalotky a sezamového oleje. Srolovat šunku do rolky a položit ji podélce na maso. Pevně srolovat maso na delší straně kolem šunky a zakládat konce během rolování. Připravit zbývající rolády. Obalit rolády v kukuřičné moučce, dobře je oklepat od přebytku moučky, namočit je do vajíčka a mléka. Položit jednu rolku diagonálně na těstovinové čtverečky a lehce potřít okraje vejcem. Založit konce a pevně srolovat kolem masa. Pokračovat se zbytkem rolád. (Nemáte-li velké těstoviny, pak rozkrojte masové roly na velikost, která se dá úplně uzavřít do čtverců těstovin, které máte. Pak se smaží o něco kratší dobu.) Postupně osmažit rolky v horkém oleji asi 10min., nebo až jsou lehce hnědé a uvařené uvnitř. (pozor, olej nesmí být příliš horký, protože by se rolády spálily). Osušit na kuchyňském ubrousku, nařezat na tlusté diagonální plátky a podávat se sladko - kyselou omáčkou. Sladko - kyselá omáčka: Smíchat šťávu, vodu, víno, cukr, koření a omáčku v malém kastrolku. Přidat smíchaný ocet s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání zahřívat do varu, až omáčka trochu zhoustne. Zamíchat dovnitř šalotku a podávat.
Recept je z kategorií: Směsi mas
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čínské závitky úplně jinak (se sladko - kyselou omáčkou)
mně by tohle tedy rozhodně chutnalo, sladko-kyselá čínská jídla miluji, oproti klasickým receptů do nich přidávám ještě hodně pálivé feferonkové pasty. Možná bych vynechala balení do plátků těsta, mívám pocit, že zbytečně nasákne tukem, ale zase může dobře uchovat chutě a šťavnatost masa. A do omáčky bych přidala ještě kousky ananasu
2 příspěvky 25.1.09 03:43
nechutnalo