Recept Chutný a pikantní masový tažený štrůdl k večeři

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát máslo, sádlo, nebo olej a osmažit na něm cibuli a červenou papriku, až je cibule sklovitá. Přidat maso a osmažit ho. Ke konci smažení přidat strouhanku. Nakonec vše zalít vínem a uvolnit přípek ze spodu pánve. Míchat tak dlouho, až se alkohol vypaří. Přendat do mísy a nechat trochu vychladnout. Osolit, opepřit, přidat papriku, kyselou smetanu a vejce. Dobře vše promíchat. Vložit do chladničky a nechat uležet po 15-30min. Na stole na položeném ubrusu vytáhnout štrůdlové těsto a to potřít připravenou masovou nádivkou do 2/3. Nechat krátké konce taktéž bez nádivky a založit je dovnitř. Zarolovat štrůdl pomocí ubrusu a pomastit ho máslem. Předehřát troubu na 200°C a vyložit plech s okrajem pečícím papírem a ten hodně potřít máslem. Položit připravený štrůdl spojem dolů na plech a ohnout ho do podkovy. Potřít ho hodně máslem. Péct štrůdl po 45min. do křupava a zlatohněda. Během pečení ho několikrát potřít máslem, tak jako po upečení. Přendat štrůdl na destičku, nechat ho asi 10min odpočinout a nakrájet ho ozubeným nožem na porce. Podávat štrůdl teplý. TIP: Štrůdl se může připravit několik hodin dopředu a sehřát v předem vyhřáté toubě na 180°C po asi 15min. Chcete-li zjistit, je-li nádivka dobře ochucená, tak její malý kousek usmažte na troše oleje a ochutnejte. Stejnou nádivkou lze naplnit plát listového těsta. Maso na nádivku si můžeme pomlít na masovém strojku a tak víme, že nádivka je libová.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 08.01.04 vloženo
  • 10900x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 recept na štrůdlové těsto podle receptu z Labužníka (¨Příprava klasického taženého štrůdlu z Vídně¨)
  • 450g mletého hovězího masa (libového)
  • 450g mletého vepřového masa (libového)
  • 3 žluté cibule na jemno pokrájené, nebo na hrubo nastrouhané
  • 1 feferónka na velice jemno posekaná (chcete-li, tak vyndejte semínka)
  • 1 červená paprika, bez semeníku, na jemno pokrájená
  • 2 lžíce přepuštěného másla, sádla nebo oleje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu, nebo trocha sušeného
  • špetka saturejky
  • snítka čerstvého rozmarýnu, nebo trocha sušeného
  • 2 lžíce strouhanky, nebo podle potřeby
  • 4 lžíce suchého bílého vina, nebo masového vývaru
  • 230ml kyselé smetany
  • 1 trochu našlehané vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce posekané petrželky
  • přepuštěné, nebo rozpuštěné máslo na potírání štrůdlu a plechu
  • ¨Absolutně klasický cézarův salát¨ (recept je na Labužníku) jako příloha při podávání

Doporučená příloha

  • cézarovým salátem, nebo jiným zeleninovým zalátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutný a pikantní masový tažený štrůdl k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Mrkvový salát Mrkvový salát
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz