Recept Chutný a pikantní masový tažený štrůdl k večeři

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát máslo, sádlo, nebo olej a osmažit na něm cibuli a červenou papriku, až je cibule sklovitá. Přidat maso a osmažit ho. Ke konci smažení přidat strouhanku. Nakonec vše zalít vínem a uvolnit přípek ze spodu pánve. Míchat tak dlouho, až se alkohol vypaří. Přendat do mísy a nechat trochu vychladnout. Osolit, opepřit, přidat papriku, kyselou smetanu a vejce. Dobře vše promíchat. Vložit do chladničky a nechat uležet po 15-30min. Na stole na položeném ubrusu vytáhnout štrůdlové těsto a to potřít připravenou masovou nádivkou do 2/3. Nechat krátké konce taktéž bez nádivky a založit je dovnitř. Zarolovat štrůdl pomocí ubrusu a pomastit ho máslem. Předehřát troubu na 200°C a vyložit plech s okrajem pečícím papírem a ten hodně potřít máslem. Položit připravený štrůdl spojem dolů na plech a ohnout ho do podkovy. Potřít ho hodně máslem. Péct štrůdl po 45min. do křupava a zlatohněda. Během pečení ho několikrát potřít máslem, tak jako po upečení. Přendat štrůdl na destičku, nechat ho asi 10min odpočinout a nakrájet ho ozubeným nožem na porce. Podávat štrůdl teplý. TIP: Štrůdl se může připravit několik hodin dopředu a sehřát v předem vyhřáté toubě na 180°C po asi 15min. Chcete-li zjistit, je-li nádivka dobře ochucená, tak její malý kousek usmažte na troše oleje a ochutnejte. Stejnou nádivkou lze naplnit plát listového těsta. Maso na nádivku si můžeme pomlít na masovém strojku a tak víme, že nádivka je libová.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 08.01.04 vloženo
  • 10991x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 recept na štrůdlové těsto podle receptu z Labužníka (¨Příprava klasického taženého štrůdlu z Vídně¨)
  • 450g mletého hovězího masa (libového)
  • 450g mletého vepřového masa (libového)
  • 3 žluté cibule na jemno pokrájené, nebo na hrubo nastrouhané
  • 1 feferónka na velice jemno posekaná (chcete-li, tak vyndejte semínka)
  • 1 červená paprika, bez semeníku, na jemno pokrájená
  • 2 lžíce přepuštěného másla, sádla nebo oleje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu, nebo trocha sušeného
  • špetka saturejky
  • snítka čerstvého rozmarýnu, nebo trocha sušeného
  • 2 lžíce strouhanky, nebo podle potřeby
  • 4 lžíce suchého bílého vina, nebo masového vývaru
  • 230ml kyselé smetany
  • 1 trochu našlehané vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce posekané petrželky
  • přepuštěné, nebo rozpuštěné máslo na potírání štrůdlu a plechu
  • ¨Absolutně klasický cézarův salát¨ (recept je na Labužníku) jako příloha při podávání

Doporučená příloha

  • cézarovým salátem, nebo jiným zeleninovým zalátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutný a pikantní masový tažený štrůdl k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz