Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve mléce rozpustit cukr a kvasnice. V míse s moukou udělat prohlubeň a nalít tam smíchané mléko s kavanicemi a žloutky. Promíchat na hladké měkké těsto a asi 10 minut ho hníst. Vymastit velkou mísu, vložit tam těsto, přikrýt ho a nechat na teplém místě asi 1 hodinu nakynout do dvojitého objemu. Na lehce pomoučeném vále zlehka prohníst těsto a udělat z něj 5 cm dlouhé špalíčky. Nechat je po 10 minut před smažením odpočinout. Rozehřát olej ve fritovacím hrnci, nebo v napůl naplněném hlubokém hrnci. Vyzkoušet, je-li olej dostatečně horký vhozením kostky chleba, která by měla za 1 minutu zhnědnout. Po částech smažit špalíčky několik najednou. Nejdříve se potopí a potom vyplavou na povrch. Otočit je, aby byly celé a dokola zlatavé. Vyjmout je drátěnou naběračkou, nechat je osušit na ubrousku a potom je obalot v mletém cukru a chcete-li tak je můžete pokapat javorovým sirupem. Ihned je podávat například ke kávě, nebo kakau. P.S. Tyto cukrářské výrobky dostanete čerstvé skoro všude na tržnicích v jihozápadní Francii.
Recept je z kategorií: Koblihy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chichis..