Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mléka, mouky, vajec, soli a česneku ušleháme hladké palačinkové těsto a usmažíme palačinky. Naplníme je kousky mozzarelly, plátky rajčat a kolečky oliv, vydatně opepříme, osolíme, stočíme, nebo složíme do šátečků, posypeme parmezánem a dáme asi na 10 minut zapéct do trouby. Zdobíme lístky čerstvé bazalky.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.8.17 16:13
Velmi dobré - jen olivy jsem měla jen zelené… což myslím, že nehraje
až zase tak zásadní roli
5.7.16 20:57
Těsto na palačinky nesladím, takže první tři byly s marmeládou, pak
jsem přidala do těsta česnek a zbytek udělala naslano.
Jari, dík za to, že jsi je vyzkoušela, mám je v oblíbených už hodně
dlouho, ale došlo na ně až dnes , jsou výborné, jako většina boniných
receptů
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekové palačinky plněné rajčaty a mozzarellou
Velmi dobré - jen olivy jsem měla jen zelené… což myslím, že nehraje až zase tak zásadní roli

Běžně moc nemusím jídla zapečená se sýrem - ale zde se zvědavost vyplatila, opravdu jsme si pochutnali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňam, to je ale KOMBINACE! Klidně bych jí proložila i sušenýma rajčatama.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
http://www.joj.sk/recepty
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě… Jsou tam dobré recepty, tak jestli neznáte a budete mít chvilku, mrkněte. Udělala bych odkaz, ale neumím…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Před chvílí jsem se přes Bistro Florentyna dostala k receptům, které vaří ve slovenské televizi JOJ a víte co? Začátkem dubna dělali tento můj recept
. To mě teda potěšilo, protože já
jsem si ho vymyslela asi před dvěma lety…sama, takže to znamená, že jsem
dobrá…:-)))))
1440 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje deti milujú palacinky na akýkoľvk spôsob, takže už aj ukladám.
Hup do oblíbených. Vyzkoušeno - sežráno - schváleno.
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky se přidávám k tomu, že se mi sliny jen sbíhají, určitě vyzkouším.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Vím, ono by se to přichytávalo
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
občas přidám i takové ty česnekové „třísky“ z čerstvého, já mám pečený česnek ráda, někomu by to možná vadilo, ale u nás chutná. Jen je potřeba víc vymazat pánev a opékat pomaleji, aby se česnek vyloženě nespálil. Pak je to dobrůtka.
Pa B.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tak na to se moc těším, plněné slané znám, ale s tím česnekem …to je něco jako bomba
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
u nás se dělají (tedy já dělám..:-)) palačinky vždy na dvojí způsob, tedy nasladko pro děti (ty by slané nejedly a sladké - nevím proč - pouze s marmeládou nebo občas s nuttelou) a naslano (představa, že bych manželovi předložila k večeři palačinky s marmeládou je naprosto směšná…asi bych ho tak půlhodinku neviděla, protože by si raději skáknul na matesy nebo na hermoše:-))). Já také raději slané, takže v tomto směru dost experimentuji.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Já se z Tebe " picnu ", normálně se mi sbíhají sliny. To mi připadá docela jako lehký oběd, ukládám -zase…
Teď jdu dělat klasic. palačinky a naplním je vyšlehaným tvarohem s jahodama.