Recept Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

Postup

V Kastrolu rozehřát olej a po 1 min. na něm osmažit česnek. Přidat šunku, 1 lžičku papriky a promíchat po 30 sekund. Přidat římský kmín, pepř, šafrán a vývar, přivéct do varu, přikrýt a pomalu nechat probublávat po 20 minut. Předehřát troubu na 180°C. Připravit krutonky. V míse smíchat 1 1/2 lžičky oleje a 1 rozdrcený stroužek česneku a obalit v tom chlebové kostky. Ty pak v jedné vrstvě rozložit na plech a vložit je na 12 minut do trouby, nebo až jsou otoustované. Vyjmout je do mísy a posypat je 1/2 lžičkou papriky. Dobře krutonky promíchat. Zvýšit teplotu trouby na 230°C. Do 4 ohnivzdorných misek rozbít po vejci, zalít je vývarem tak, aby se žloutky neporušily a misky postavit na plech. Vložit vše do trouby asi na 15 minut, nebo až jsou vejce takřka ztuhlá. Povrch polévky posypat krutonkami a ihned podávat. P.S. Původně pokrm rolníků připravený z těch nejzákladnějších ingrediencí...česnek, starší chléb a voda...Ztracená vejce a šunka přidávají polévce na chuti.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 14.11.06 vloženo
  • 5680x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíčky olivového oleje
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 40 g Serrano šunky, nebo jiné sušené, uzrálé jako je Prosciutto, na kousky pokrájené
  • 1 lžička mleté uzené španělské papriky, nebo sladké mleté papriky
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky pomletého černého pepře
  • špetka rozemnutého šafránu
  • 1.2 l kuřecího vývaru
  • Crutonky:
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • aso 150 g alespoň jeden den starého selského chleba nakrájeného na kostky
  • 1/2 lžičky uzené papriky, nebo mleté červené papriky
  • Pro podávání:
  • 4 velká vejce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 5.2.17 18:40

Výborná polévka, v různých obměnách rozšířená po celém Španělsku, se hodí do zimavých dnů, zahřeje i zasytí :-)

Zarazil mne římský kmín i šafrán, ale protože, co je psáno …, tak jsem přidala a nelituji. Jejich specifická chuť i vůně polévku ozvláštnila, ale i bez tohoto koření bude moc dobrá.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz