Recept Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

Postup

V Kastrolu rozehřát olej a po 1 min. na něm osmažit česnek. Přidat šunku, 1 lžičku papriky a promíchat po 30 sekund. Přidat římský kmín, pepř, šafrán a vývar, přivéct do varu, přikrýt a pomalu nechat probublávat po 20 minut. Předehřát troubu na 180°C. Připravit krutonky. V míse smíchat 1 1/2 lžičky oleje a 1 rozdrcený stroužek česneku a obalit v tom chlebové kostky. Ty pak v jedné vrstvě rozložit na plech a vložit je na 12 minut do trouby, nebo až jsou otoustované. Vyjmout je do mísy a posypat je 1/2 lžičkou papriky. Dobře krutonky promíchat. Zvýšit teplotu trouby na 230°C. Do 4 ohnivzdorných misek rozbít po vejci, zalít je vývarem tak, aby se žloutky neporušily a misky postavit na plech. Vložit vše do trouby asi na 15 minut, nebo až jsou vejce takřka ztuhlá. Povrch polévky posypat krutonkami a ihned podávat. P.S. Původně pokrm rolníků připravený z těch nejzákladnějších ingrediencí...česnek, starší chléb a voda...Ztracená vejce a šunka přidávají polévce na chuti.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 14.11.06 vloženo
  • 5486x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíčky olivového oleje
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 40 g Serrano šunky, nebo jiné sušené, uzrálé jako je Prosciutto, na kousky pokrájené
  • 1 lžička mleté uzené španělské papriky, nebo sladké mleté papriky
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky pomletého černého pepře
  • špetka rozemnutého šafránu
  • 1.2 l kuřecího vývaru
  • Crutonky:
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • aso 150 g alespoň jeden den starého selského chleba nakrájeného na kostky
  • 1/2 lžičky uzené papriky, nebo mleté červené papriky
  • Pro podávání:
  • 4 velká vejce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 05.02.17 18:40

Výborná polévka, v různých obměnách rozšířená po celém Španělsku, se hodí do zimavých dnů, zahřeje i zasytí :-)

Zarazil mne římský kmín i šafrán, ale protože, co je psáno …, tak jsem přidala a nelituji. Jejich specifická chuť i vůně polévku ozvláštnila, ale i bez tohoto koření bude moc dobrá.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Česnečka z Kastilie - Sopa de Ajos Castellana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz