Recept Černý jáhlový kuba Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby asi na 2 hodiny namočíme do vlažnéé vody. Z 1,5 l vody uvaříme meltu. Přebrané jáhly spaříme alespoň 2× vařící vodou. Houby si povaříme ve slané vodě, zcedíme (vodu nevyléváme) a nožem nasekáme nadrobno.

Mezitím v meltě uvaříme jáhly, stačí tak 5-8 min. Zcedíme a dáme do kastrolu silně vymazaného sádlem. Sádlo by mělo být dobré, nejlíp doma vyškvařené. Přidáme nasekané houby, najemno nastrouhanou Nivu, prolisovaný česnek a podle chuti pepř a sůl. Zalijeme vodou z hub, promícháme, přidáme sádlo - aby nebyl kuba suchý a dáme zapéct. Při 180°C pečeme asi 1/2 hodiny, poté odděláme poklici a pečeme do zhnědnutí.

Recept je z kategorií: Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.12.11 vloženo
  • 4289x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g jáhly
  • 3 pytlíky melty
  • 3 hrsti sušených hub
  • 6-8 stroužky česneku
  • 50 g Niva
  • sádlo na vymazání kastrolu (nešetřit!)
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý jáhlový kuba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz