Recept Černý jáhlový kuba Pra
mirand Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Houby asi na 2 hodiny namočíme do vlažnéé vody. Z 1,5 l vody uvaříme meltu. Přebrané jáhly spaříme alespoň 2x vařící vodou. Houby si povaříme ve slané vodě, zcedíme (vodu nevyléváme) a nožem nasekáme nadrobno. Mezitím v meltě uvaříme jáhly, stačí tak 5-8 min. Zcedíme a dáme do kastrolu silně vymazaného sádlem. Sádlo by mělo být dobré, nejlíp doma vyškvařené. Přidáme nasekané houby, najemno nastrouhanou Nivu, prolisovaný česnek a podle chuti pepř a sůl. Zalijeme vodou z hub, promícháme, přidáme sádlo - aby nebyl kuba suchý a dáme zapéct. Při 180°C pečeme asi 1/2 hodiny, poté odděláme poklici a pečeme do zhnědnutí.
Recept je z kategorií: Luštěniny
- 24.12.11 vloženo
- 6980x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5 hod
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 250 g jáhly
- 3 pytlíky melty
- 3 hrsti sušených hub
- 6-8 stroužky česneku
- 50 g Niva
- sádlo na vymazání kastrolu (nešetřit!)
- pepř
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.2.21 11:58
Tak toto je moc dobré!
Meltu mám jen sypanou, což by mělo být fuk a sádlo jsem zamíchala část
i před zapečením přímo do toho…
Jelikož momentálně už ze sušených hub mám poze hřiby, je to
světlejší, ale ta niva v tom mě mile překvapila, měla jsem strach, že se
v tom ztratí…
Toho našeho vánočního kubu z krup děláme čistě jen na Vánoce, ale
jelikož rádi tento typ jídla - vždy jsem ráda, když narazím na nějakou
jinou variantu - tahle je zatím bezkonkurenční
Ještě jsem tu našla pár dalších - uloženo a těšíme se na vyzkoušení
zase příště
Diskuse k receptu Černý jáhlový kuba
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Černý jáhlový kuba