Recept Černý jáhlový kuba Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby asi na 2 hodiny namočíme do vlažnéé vody. Z 1,5 l vody uvaříme meltu. Přebrané jáhly spaříme alespoň 2× vařící vodou. Houby si povaříme ve slané vodě, zcedíme (vodu nevyléváme) a nožem nasekáme nadrobno.

Mezitím v meltě uvaříme jáhly, stačí tak 5-8 min. Zcedíme a dáme do kastrolu silně vymazaného sádlem. Sádlo by mělo být dobré, nejlíp doma vyškvařené. Přidáme nasekané houby, najemno nastrouhanou Nivu, prolisovaný česnek a podle chuti pepř a sůl. Zalijeme vodou z hub, promícháme, přidáme sádlo - aby nebyl kuba suchý a dáme zapéct. Při 180°C pečeme asi 1/2 hodiny, poté odděláme poklici a pečeme do zhnědnutí.

Recept je z kategorií: Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.12.11 vloženo
  • 4210x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g jáhly
  • 3 pytlíky melty
  • 3 hrsti sušených hub
  • 6-8 stroužky česneku
  • 50 g Niva
  • sádlo na vymazání kastrolu (nešetřit!)
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý jáhlový kuba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Cuketové placky Cuketové placky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz