Recept Černý jáhlový kuba Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby asi na 2 hodiny namočíme do vlažnéé vody. Z 1,5 l vody uvaříme meltu. Přebrané jáhly spaříme alespoň 2x vařící vodou. Houby si povaříme ve slané vodě, zcedíme (vodu nevyléváme) a nožem nasekáme nadrobno. Mezitím v meltě uvaříme jáhly, stačí tak 5-8 min. Zcedíme a dáme do kastrolu silně vymazaného sádlem. Sádlo by mělo být dobré, nejlíp doma vyškvařené. Přidáme nasekané houby, najemno nastrouhanou Nivu, prolisovaný česnek a podle chuti pepř a sůl. Zalijeme vodou z hub, promícháme, přidáme sádlo - aby nebyl kuba suchý a dáme zapéct. Při 180°C pečeme asi 1/2 hodiny, poté odděláme poklici a pečeme do zhnědnutí.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 24.12.11 vloženo
  • 4621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g jáhly
  • 3 pytlíky melty
  • 3 hrsti sušených hub
  • 6-8 stroužky česneku
  • 50 g Niva
  • sádlo na vymazání kastrolu (nešetřit!)
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý jáhlový kuba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz