Recept Brik

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvarene brambory oloupejte, rozmackejte vidlickou, trosku osolte a smichejte s garam masalou. Olivy nakrajejte. Plechovku tunaka otevrte. Tenke kolecko testa si pripravte na talir. Okraje ohnete dovnitr aby vznikl ctverec. Uprostred testa udelejte uzke hromadky z brambor, tunaka a oliv abyste vytvorili ctverecek. Do ctverecku rozklepnete syrove vejce, prelozte testo do trouhelniku a z talire stahnete do silne vrstvy rozpaleneho oleje. Musi se to hned zacit smazit, ale ne palit. Osmazte z obou stran do zlatova.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.07.07 vloženo
  • 6145x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 platky testa na brik (daji se koupit v kramech s arab. specialitami)
  • 4 vejce
  • 1 plechovka tunaka ve vlastni stave
  • 2 uvarene brambory
  • 50 g zelenych vypeckovanych oliv
  • 1 lzicku garam masala (smes koreni)
  • olej na smazeni

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.05.10 03:21
Re: Brik

recipe search recept vyhledávání © David Loftus © David Loftus tunisian brik tuniský brik
snacks and sides | serves 4 občerstvení a strany | 4 porce
This is my twist on a North African classic. To je můj twist na severní Afriky klasika. Filo pastry is cheap and fun to play with - just remember to work quickly with it before the sheets starts to dry out. Filo těsto je levná a zábava hrát s - stačí vzpomenout pracovat rychle s ní před listy začne vyschnout.

Preheat your oven to 200°C/400°F/gas 6. Předehřejte troubu na vaše 200 ° C/400 ° F / plyn 6. Wash the sweet potatoes and bake them, in their skins, in the preheated oven until cooked and soft. Umyjte sladké brambory a pečeme ve slupce, v předehřáté troubě, dokud vařené a měkké. Allow to :-) (leaving the oven on), then peel and mash them. Nechá se vychladnout (opuštění trouba o), pak se slupkou a rozmačkáme je.

Bash up 1 teaspoon of the coriander seeds and the chillies in a pestle and mortar. Bash se 1 kávová lžička koriandru semena a chilli papričky v třecí misce. Stir with the cinnamon into the mashed sweet potato and season well. Míchá se skořicí do kaší ze sladkých brambor a sezónu dobře. Fold the spring onions and beaten egg into the mashed potato. Složte jarní cibulkou a rozšlehaným vejcem do bramborové kaše.

Gently melt the butter in a pan. Jemně rozpustíme máslo na pánvi. Bash up the remaining coriander seeds. Bash se zbývající koriandr semen. Brush a sheet of filo with some melted butter and sprinkle with a pinch of ground cinnamon and a little of the ground coriander. Kartáč list filo s některými rozpuštěným máslem a posypeme špetkou skořice zem a trochu země koriandru. Cover with the second sheet, and brush and sprinkle as before. Obal s druhým list, a štětec a posypeme jako předtím. Repeat for the third sheet. Opakujte pro třetí list. With a sharp knife, cut the stacked filo sheets into two 15cm squares. Ostrým nožem, řez stohu filo listy do dvou 15 cm čtverce.

Working quickly to prevent the pastry from drying, do the same with the remaining filo sheets. Práce rychle, aby se zabránilo pečivo z sušení, totéž se zbývajícími filo listy. You should now have four squares of filo. Nyní byste měli mít čtyři čtverce Filo. Place a generous tablespoon of the sweet potato mixture in the centre of each square and spread out slightly. Místo štědré lžíce sladké brambory směs ve středu každého čtverce a rozprostřeny lehce. Brush the edges of each square with water and fold in half, corner to corner, to make a triangle. Štětec hrany každý čtvereční s vodou a přeložte napůl, rohu do rohu, aby se trojúhelník. Press down at the edges to seal. Zatlačte na okrajích zaplombovat. Brush both sides of each triangle with the rest of the melted butter, place on a baking tray and bake in the preheated oven until light brown - this will take about 10 minutes. Kartáč na obou stranách každého trojúhelníku se zbytkem rozpuštěného másla, místo na plech a pečte v předehřáté troubě, dokud světle hnědá - to bude trvat asi 10 minut.

Mix the red onion with the watercress, mint and parsley. Mix červené cibule s řeřichou, máta a petržel. Mix the yogurt with the lemon juice, a glug of olive oil and the cumin. Mix jogurt s citronovou šťávou, glug olivového oleje a kmínu. Dress the salad with the yoghurt dressing and serve with the hot filo briks and the lemon halves. Šaty salát s jogurtovým dresinkem a podávejte s teplou filo briks a citronem poloviny.

Řekla bych, že si to Klarita zlehčila.

Alis
2617 příspěvků 11.05.10 01:41
Re: Brik

Kdo od koho opisoval????

http://www(tecka)prima-recepty(tecka)cz/recept/33944-brik/

Ach jo :((

Louis
129 příspěvků 01.03.10 01:21
Re: Brik

Garam masala v Tunisku?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Karbanátky Karbanátky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz