Recept Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Úvod

V Itálii sice pohádku o koblížkovi neznají, ale rozhodně se v pekárně vyblbnou. Tady je tedy jedna z populárních koblihovitých kreací, která se ovšem nesmaží. Náplň má ovšem tradičně do sladka.

Postup

Rozpusťte droždí ve 200 ml horkého mléka (pozor, droždí značné vykypí ... otočil jsem se na dvě minuty a pěna vyběhla z poháru!). Nalijte do velké mísy, všechny ingredience spolu s kvasinkami, a uhněťte ručně, až je směs hladká, homogenní a poměrně měkká. Pokud se to zdá příliš tuhé přidejte trochu mléka. Zpracovávejte po dobu nejméně 5 minut a pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě alespoň hodinu (Nechal jsem ho celou noc a je to hodně nafouklé!). Uhněťte znovu po dobu několika minut, rozdělte těsto na dvě poloviny a každou polovinou rozválejte na plát 1 a půl centimetru silný. Z těsta pak vykrájejte třeba skleničkou kolečka o průměru nejméně 7 centimetrů. Na spodní kolečko dáte náplň z marmelády, nutelly nebo pudinku. Poté přiklopíte druhým kolečkem a okraje utemujete, aby náplň nevytékala. S krémem jsem neměl problémy, ale marmeláda ráda utíká. Takto vytvořené koblížky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je na povrchu mlékem a necháme ještě pul hodinky dokynout. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Zdroj: "http://ladolcetteria.blogspot.com/2008/02/bomboloni-brioche-al-forno.html":http://ladolcetteria.blogspot.com/2008/02/bomboloni-brioche-al-forno.html Poznámka: I tento recept byl přeložen automatickým překládačem na stránce "http://muj.labuznik.com/public/prekladejte.php":http://muj.labuznik.com/public/prekladejte.php a pouze jazykově doladěn. Podotýkám, že jinak italsky umím jenom nadávat, ale recept byl hotov ani ne za 10 minut ;)

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 03.01.10 vloženo
  • 8198x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 800 g mouky 00
  • 250 g vařených brambor, oloupané a rozmačkané vidličkou
  • 200 - 250 ml mléka
  • 35-40 g čerstvých kvasnic
  • 100 g másla změklého v mikrovlnce nebo v blízkosti zdroje tepla
  • 2 celá vejce
  • 320 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 špetky soli
  • Na náplň:
  • džem, Nutella, pudinkový krém

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Medjo
145 příspěvků 05.01.10 13:17
Re: Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Zkusila jsem z poloviční dávky a s pudinkem. Dobré, syté, možná bych ubrala trochu cukru.

esmeralda
4813 příspěvků 04.01.10 05:25
Re: Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Koblížky jsou jak malované. Škoda že tu není k dostání trpělivost.
Hned bych je vyzkoušela.

Muso - na překladač jsem také čistě náhodou narazila. To jsem koukala co jsem tam nablábolila. Moc jsem se nasmála. Pak jsem to raději rychle zavřela abych nepřišla o akreditaci. :-))))

Jó…a Pepíčku…myslím že to byla vaše (US) firma: Homosexuální Lea.
Ti Američani opravdu nevědí co by roupama dělali.

marci2
15 příspěvků 04.01.10 03:48
Re: Bomboloni Al Forno - koblížek italský

Vypadá to móóc dobře. Ukládám mezi oblíbené a příležitostně vyzkouším.

muso
118 příspěvků 04.01.10 01:04
Re: překladač

Tak jsem to vyzkoušela, ne koblížky, ale ten překladač. Funguje, přeloží všecko i diskuzi. Ještě jsem se u toho i zasmála. Zase máme novou zábavu, Pepíčku díky

casino
4488 příspěvků 03.01.10 23:34
Re: Bomboloni Al Forno - koblížek italský

jj, vypadá:o))) By mě akorát zajímalo, jak to pepicek „utemuje“? Nebylo by spolehlivější jeden plát těsta poklást kopečky (hromádkami :o() náplně, překrýt druhým plátem a teprve pak vyprajovat?

bocianka
528 příspěvků 03.01.10 22:51
Re: Bomboloni Al Forno - koblížek italský

To vypadá moc pěkně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz