Recept Bleskové pikantní kotlety po italsku (jednoduché) .

(Hodnoceno 3x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bleskové pikantní kotlety po italsku (jednoduché) .

Postup

Odřezat přebytečný tuk, několikrát nakrojit okraje kotlet, potřít je hořčicí a obalit v mouce. Posekat na jemno česnek a dobromysl. Rozehřát olej a máslo na pánvi a když začne bublat, tak přidat česnek a dobromysl a osmažit je po 1min. Přidat kotlety a osmažit je do hněda na obou stranách. Nalít víno na kotlety a přidat rozdrcenou vývarovou kostku. Poměrně pomalu vařit tak dlouho, až se skoro všechna tekutina vypaří. Pokapat kotlety octem a nechat vše vařit další 2-3min. Podávat horké posypané petrželkou. Buon Appetito! - Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 28.12.02 vloženo
  • 40789x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 vepřových kotlet
  • 2 lžíce dijonské hořčice, nebo podobné
  • mouka
  • 1 snítka dobromyslu, nebo trochu sušeného
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 120ml bílého suchého vína
  • 1/2 kostky kuřecího, nebo hovězího vývaru
  • 4 lžíce balsamického octa
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Doporučená příloha

  • ¨Zapečené krupicové noky - Gnocchi alla Romana¨, nebo ¨Gnocchi z Piemontu¨z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 05.06.15 13:58

Dobré.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 01.10.14 20:59

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

ramca 22.09.14 14:54

V sobotu vyzkoušeno a bylo to rychlé a hlavně hrozně dobré. Obal z toho sice opadala, ale udělal se z toho skvělý sosík.

Diskuse k receptu Bleskové pikantní kotlety po italsku (jednoduché) .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3857 příspěvků 05.06.15 09:36

@Zuzu v první fázi 1× obrátit a po přidání vína už neobracet - jsem pochopila podle komentářů a receptu. Přijde mi to i logické. Ale :mavam: za vytažení receptu, asi ho dnes vyzkouším.

Zuzu
116 příspěvků 04.06.15 18:27

V receptu je psáno osmažit dohněda na obou stranách - má se to tedy obracet nebo ne - viz komentáře níže. Věděl byste někdo?

babi
6360 příspěvků 02.10.14 21:18

@casino jenom pro osvetu. Jedna PL jako uznavana jednotka… 15ml. 15ml x 8 = 120ml, nebo se pletu? Na tom vsak neminim bazirovat :)

Kdyz nemate rad vino v pokrmech, tak pouzijte vodu, anebo nejakou jinou tekutinu, vhodnou ve vztahu s dalsimi prisadami. To vam nerikam nic noveho :)

Co se tyce nazvu, to mam nejspis problem s mnohymi recepty. V prubehu trinacti let jsem mela velky pocet kritiku a v podstate na Labu (oproti opravdoveho zivota) mne tak moc nezalezelo na tom, abych mela tvrdosijnou a stalou ‚pravdu‘. No, recept neni narocny na culinarske umeni taktez na cas. Souhlasim, ze terminy ‚bleskove‘ a ‚jednoduche‘ lze zamenit za rychle a snadne… nebo ne, jak by jste recept po tech strankach klasifikoval vy?

Buon giorno! :mavam:

Příspěvek upraven 02.10.14 v 21:18

casino
4488 příspěvků 02.10.14 10:26

@babi
Stran množství vína jsem se držel receptu (•120ml bílého suchého vína)
Teď jsem naschvál zvážil objem mé PL a vyšlo mi 8PL = 65ml
S obracením masa máte pravdu :palec: Snad pro nedovtipy jako já, dát do rcp, že maso neobracíme. Měl jsem obavy, aby nepřichytlo, ale chovalo se opravdu vzorně a nejevilo žádnou tendenci se pánvičky přidržet :)
Hodnocení rcp? Sním vše…, ale je fakt, že jídla s vínem (vyjma šodó) moc nemiluji. Spíše jsem hodnotil jídlo ve vztahu k názvu rcp " Bleskové pikantní kotlety po italsku (jednoduché)" Původně po přečtení vašeho rcp jsem uvažoval 2 kotletky po osmažení dát bokem, protože jsem předpokládal, že dalším dušením maso spíše ztvrdne. Stalo se tak, ale možná to bylo čerstvým, neodleželým masem… :nevim:

Příspěvek upraven 02.10.14 v 10:29

babi
6360 příspěvků 02.10.14 03:21

@casino, vyridte diky za foto Makronkam… Vam dekuji za uvareni… Jen me mrzi, ze nejspis podle hodnoceni moc nechutnalo. Zda se mi dle fotky, ze jste tam nalil podstatne vic vina nez 8 lzic a ze jste kotlety obracel, ale to by na konecne chuti nemelo delat rozdil, jenom na vizualni. Skoda…u nas to docela chutnalo. :mavam:

casino
4488 příspěvků 01.10.14 20:55

Ramca, také se mi obal odloupl… No, jak jinak, když jsem to nechal „bublinkovat“ 30´ na plotně
@babi, až se ukáže další obrázek (může být jedině vydařenější) tak ten svůj smáznu :oops:

babi
6360 příspěvků 01.10.14 04:42

Ramca, diky za vyzkouseni receptu. To, ze ti opadal obal me mrzi, avsak duvodem mozna bylo prilis horcice anebo olej s maslem na smazeni nebyl dostatecne rozehraty :?: Zdravim…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Buturenko...

udělalas mně obrovskou radost vyzkoušením receptu! Moc Ti za to děkuji.

Přeji Ti příjemný den,

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bleskové pikantní kotlety po italsku (jednoduché) (R)..

Vyzkoušela jsem dneska k obědu, jednduchá příprava a koncert pro chuťové pohárky. Jen jsme k tomu servírovala - jednoduchý bramborový salát

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz