Recept Blesková a snadná ryba - Maquereau a la Dijonnaise

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát troubu na 200°C. Pomocí ostrého nože nadělat do kůže ryby zářezy. Otočit filé a potřít hořčicí, posypat oreganem a ochutit podle chuti. Olejem potřít plech s okrajem a poskládat tam 6 filé kůží dolů. Na ně poskládat na plátky nakrájený pórek, posypat ho koriandrem a znovu ochutit. Nahoru každého filé položit dalších 6 půlek filé makrely kůží nahoru. Vše pokapat trochou oleje a péct co nejvýše v troubě asi 12 minut. TIP: I jiná ryba, včetně malých sladkovodních, jako jsou pstruzi je vhodná pro tuto úpravu.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 5091x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 nafiletovaných makrel
  • 2 lžíce pikantní plnotučné hořčice, jeko je dijonská
  • kytička oregána, posekaná
  • mořská sůl a čerstvě pomletý pepř
  • olivový olej
  • 2 malé pórky
  • 1 lžička rozdrcených koriandrových semínek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesková a snadná ryba - Maquereau a la Dijonnaise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Blesková a snadná ryba - Maquereau a la Dijonnaise

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková a snadná ryba - lydia,

recept je na makrelu, ale já jej vyzkoušela s lososem, pstruhy a dokonce i s čerstvými sardinkami (trochu piplačka, protože je dávám dvě k sobě), ale i s obyčejným rozmraženým filé ;o) Dík za přečtení receptu…

Ještě jednou zdraví,

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková a snadná ryba - Maquereau a la Dijonnaise.

babi, mám ještě candátové filé, určitě brzo vyzkouším :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz