Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mjam Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V podstatě se jedná o polotovar. Z tohoto základu lze vyrobit různé polévky či omáčky, u kterých převládá chuť korýšů. Typický příklad je jedna polévka z Provence: Do této základní bisque se zamíchá majonéza a vloží orestovaný, česnekem potřený toast. Jiná možnost: viz třeba cajun bisque nebo Dýňová polévka s krevetami .
Skořápky korýšů rozdrtíme v hmoždíři. Na másle krátce osmahneme koření, přidáme zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, čerstvý estragon a podusíme. Pak přidáme a orestujeme skořápky, zalijeme koňakem, vermutem a vínem. Krátce povaříme, přidáme protlak a doplníme vodou tak, aby vše bylo dobře ponořeno, osolíme a povaříme na mírném ohni půl hodiny. Vývar scedíme a použijeme k dalšímu zpracování. Lze ho i zavařit nebo zmrazit. Typická chuť je intenzivní, takže se doporučuje zavařit bisque do malých sklenic.
Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bisque
1437 příspěvků 27.8.10 18:46
Tuším hneď na Teba hľadím láskavejším okom…