Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jsou vyrobeny z kvašeného těsta, jehož sytost je doplněna rozpuštěným ghee. Smaží se na rozpáleném oleji, dokud se nenafouknou a nezezlátnou.
1. Cukr, mouku, jedlou sodu a jogurt dejte do misky a důkladně promíchejte. Přikryjte plastikovým víčkem a nechte přes noc nakynout. 2. Tři hodiny před přípravou dejte do jiné misky hrubou mouku, sůl, ghee nebo máslo a vodu. Přidejte jogurtovou směs a vymíchejte těsto. Vyndejte na lehce pomoučený vál a 15 minut důkladně hnětejte, podle potřeby přidejte ještě mouku a vytvořte jemné hladké těsto. 3. Těsto rozdělte na 16 stejných porcí, z každé vyválejte tenkou placku. V oválné pánvi - WOKU - rozpalte olej na velmi vysokou teplotu, ale aby se nepřepaloval. Do oleje vhoďte jednu bhútoru tak, aby byla zcela ponořena. Velkou plochou lžičkou s otvory přidržte bhútoru jemně pod hladinou asi 2-3 sekundy dokud neucítíte, že se nafukuje. Rychle přelejte bhútoru lžičkou oleje. Hned jak se nafoukne, obraťte ji a další 3-4 sekundy přelévejte olejem, dokud se nenafoukne znovu. Vytáhněte z pánve, nechte okapat a vysušte na savém kuchyňském papíru.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bhútory
61 příspěvků 20.11.11 18:48
Ghee netreba nahradzat prepustenym maslom. Ghee je prepustene maslo
ak by ste si ho chceli vyrobit doma, je to velmi
jednoduche, skuste http://ssalonis2.blogspot.com/…e-maslo.html
Mimochodom placky Bhatura su vyborne s cicerom.
551 příspěvků 20.12.10 18:44
gmp, presne tak ako vravis…ked babka zmutila maslo, iba malu cast z neho nechala tak a ostatne preprazila…dala ho do keramickeho hrnceka do chladnej komory…to maslo ma spaja so zazitkami z detstva…a preto mi chutia tvarohove halusky…bandurniky-lokse…prazena krupica-halva…pirohy…bobalky…mnohe polievky a mnohe ine jedla…iba s tymto maslom…
Copak je to zas za novinky, ghííí?
Maminka mě poslala a mazal jsem pro chleba, mlíko, máslo, housky. Mléko šlo do hrnce na svaření a máslo do kastrůlku na kraj sporáku na přepuštění. A vařilo se buď na másle nebo na sádle, jíška na loji. Tak, že nic nového pod sluncem. Máslo se muselo přepustit, nebyly lednice a nechat máslo zežluknout…
551 příspěvků 20.12.10 17:09
Ano, midla ma pravdu, ale ne kazda zdrava vyziva. Ted jsem se ptala ve dvou. Ale
http://inzerat.i-bazar.cz/…ixir-zivota/
a jeste i jinde. Mne osobne maslo chutna vic.
Příspěvek upraven 20.12.10 v 13:08
Omyl, ghee se v čechách koupí. V obchodech s takzvanou zdravou výživou. Nebo e-shopy ho mají. Zkuste gůglit, benátko.
Ghi mam z Indie a nemyslim, ze je rozdil mezi ceskym prepustenym maslem. Akorat nevim, ktere maslo prepustis !
Ja to neresim, kdyz je ghi, dam ghi nebo
normalni maslo .
41 příspěvků 20.12.10 08:51
Obávám se, že ghee se v Čechách nekoupí, nahradím ho přepuštěným máslem, máte s tím zkušenost?