Recept Bezinkové víno (dle receptu našeho kamaráda)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plody bezinek zalijeme a svaříme jenom s 1,5 litrem vody a vaříme od bodu varu asi 20 minut. Přecedíme a kuličky z cedníku dáme zpět do hrnce a vlijeme do nich ještě + 1 litr vody a vaříme od bodu varu dalších 10 minut. Pak zcedíme a vymačkáme v platně. Výlisky vyhodíme a šťávu slijeme do hrnce, přisypeme 1,5 kg cukru. Povaříme to asi tak 10 minut a necháme vychladnout. Do vlažného dáme 5 dkg kvasnic (rozdrobíme) a všechno nalijeme do demižonu a uzavřeme s kvasnou zátkou.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 19.07.02 vloženo
  • 19001x zobrazeno

Ingredience

  • 2,5 l bezinkových plodů
  • 2,5 l vody
  • 1,5 kg cukru
  • 1 celá skořice
  • 10 - 14 hřebíčku
  • 5 dkg kvasnic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.12.17 19:08

Dnes jsme ho z demižonu stočili do lahví - jasně, že byla i ochutnávka ;)
Barva, chuť i vůně na jedničku…
(Fotky v komentáři.)

Diskuse k receptu Bezinkové víno (dle receptu našeho kamaráda)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 18.12.17 19:11

Dnes jsme ho z demižonu stočili do lahví - jasně, že byla i ochutnávka ;)
Barva, chuť i vůně na jedničku… k dotazu níže:
Koření dávám hned na začátku a vyndavám při cezení.

Cipisek
1 příspěvek 09.09.09 20:19
Re: Bezinkové víno (dle receptu našeho kamaráda)

Milá Pampeliško, děkuji za velmi zajímavý recept. Díky němu jsem zužitkoval černý bez rostoucí na louce nedaleko našeho domu, jehož bujné plody plné síly přírody by jinak přišly vniveč. Šlo o mou úplně první zkušenost s výrobou domácího vína obecně, a jelikož nejsem první ani poslední takovýto návštěvník, poprosil bych Vás o menší doplnění postupu o odpověď na otázku: Ve které fázi se do tekutiny přidávají skořice s hřebíčkem a kdy se vyndavají ven?
Jinak vínko už od včerejška vesele kvasí v demižonu, až bude hotové, dám vědět jak se povedlo.
Ještě jednou díky a hezký den :-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz