Recept Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

(Hodnoceno 1x) babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

Postup

Uvaříme na tvrdo vejce, oloupeme je, napíchneme na špejli a obalíme v těstíčku ze smíchaného vejce s moukou, solí, pepřem, paprikou a mlékem. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného tuku, nebo oleje a usmažíme je do zlatova. Propereme salát, rozebereme na jednotlivé listy, smáčíme je v sladkokyselém nálevu z octa, vody sůli a cukru a klademe je na jednotlivé talíře. Polijeme rozpálenou slaninou a navrch poskládáme rozpůlená osmažená vejce. Doprostřed posadíme vydlabané rajče naplněné vlašským salátem, nebo krátce povařeným, nebo dušeným zeleným hráškem.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 14.07.03 vloženo
  • 4132x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 malé hlávky salátu, nebo salátová srdíčka
  • 4 vejce
  • Těstíčko:
  • 1/8l mléka
  • 60g mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • špetka mleté papriky
  • Na smažení:
  • 100g tuku, nebo oleje
  • Na nálev:
  • 1 lžíce octa
  • 1/8l vody
  • 1-2 kostky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 30g slaniny
  • 4 rajčata
  • 150g vlašského salátu, nebo zeleného hrášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.3.15 20:48

Variace na recept - vejce jsou obalená v trojobalu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

jolana
5068 příspěvků 5.3.15 15:01

..koment od Dandy s vysvetlenim som si nevsimla..a od casu co sa eja ozvala trefne a presne si lamem moju krasnu hlavku..uz som nad sebou aj palicu zlomila a vysvetlenie tot tu! :mrgreen: :D :lol:

daduuja
1149 příspěvků 4.3.15 20:52

@Eja to není černá magie :-)

Vejce byla ztracená, to umí každý, i casino :-) http://www.labuznik.cz/…vejce-take1/ a když je hodíš do studené, nechci říkat přímo ledové vody, tak zpevní a pak je obalíš v čem budeš chtít. Smažím je ve vysokém oleji, vkládám je odpěňovačkou a chvilku smažím, otáčím, přelévám, je to opravdu chvilka, než obal zezlátne. Víc nepotřebují, není tam nic syrového. A určitě chutnají daleko líp, než ty dusivky natvrdo s modrým okrajem :-)
Dělám i Skotská s tekutým vejcem, ale to chce trošku vychytat :-) :mavam:

Eja
3875 příspěvků 4.3.15 08:56

To vejce nevypadá předem uvařené natvrdo :think: Jestli dokážeš vejce naměkko nebo ztracené vejce obalit v troojobalu tak jsi ještě větší kouzelnice, než jsem si myslela :potlesk: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Cuketové placky Cuketové placky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz