Recept Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

Postup

Uvaříme na tvrdo vejce, oloupeme je, napíchneme na špejli a obalíme v těstíčku ze smíchaného vejce s moukou, solí, pepřem, paprikou a mlékem. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného tuku, nebo oleje a usmažíme je do zlatova. Propereme salát, rozebereme na jednotlivé listy, smáčíme je v sladkokyselém nálevu z octa, vody sůli a cukru a klademe je na jednotlivé talíře. Polijeme rozpálenou slaninou a navrch poskládáme rozpůlená osmažená vejce. Doprostřed posadíme vydlabané rajče naplněné vlašským salátem, nebo krátce povařeným, nebo dušeným zeleným hráškem.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 14.07.03 vloženo
  • 3984x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 malé hlávky salátu, nebo salátová srdíčka
  • 4 vejce
  • Těstíčko:
  • 1/8l mléka
  • 60g mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • špetka mleté papriky
  • Na smažení:
  • 100g tuku, nebo oleje
  • Na nálev:
  • 1 lžíce octa
  • 1/8l vody
  • 1-2 kostky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 30g slaniny
  • 4 rajčata
  • 150g vlašského salátu, nebo zeleného hrášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.3.15 20:48

Variace na recept - vejce jsou obalená v trojobalu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Barevný talíř se salátem a vejci smaženými v těstíčku

jolana
5068 příspěvků 5.3.15 15:01

..koment od Dandy s vysvetlenim som si nevsimla..a od casu co sa eja ozvala trefne a presne si lamem moju krasnu hlavku..uz som nad sebou aj palicu zlomila a vysvetlenie tot tu! :mrgreen: :D :lol:

daduuja
1148 příspěvků 4.3.15 20:52

@Eja to není černá magie :-)

Vejce byla ztracená, to umí každý, i casino :-) http://www.labuznik.cz/…vejce-take1/ a když je hodíš do studené, nechci říkat přímo ledové vody, tak zpevní a pak je obalíš v čem budeš chtít. Smažím je ve vysokém oleji, vkládám je odpěňovačkou a chvilku smažím, otáčím, přelévám, je to opravdu chvilka, než obal zezlátne. Víc nepotřebují, není tam nic syrového. A určitě chutnají daleko líp, než ty dusivky natvrdo s modrým okrajem :-)
Dělám i Skotská s tekutým vejcem, ale to chce trošku vychytat :-) :mavam:

Eja
3863 příspěvků 4.3.15 08:56

To vejce nevypadá předem uvařené natvrdo :think: Jestli dokážeš vejce naměkko nebo ztracené vejce obalit v troojobalu tak jsi ještě větší kouzelnice, než jsem si myslela :potlesk: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz