Recept Barevné křepelky, nebo kuřátko v batůžcích ze Staré Kastilie

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C Je žádoucí z křepelek vyjmout první kůstku ve tvaru V (dole na obrázku). Křepelky zvenku i uvnitř ochutit solí a pepřem a svázat jim stehýnka. Do malého kastrolku (velkého jenom natolik, aby se tam křepelky vešly) s poklicí nalít olej a osmažit v něm křepelky po všech stranách. Odkrojit stopku od paprik tak, aby zůstaly celé a vytřepat ven jejich semínka. Jestli však nejsou papriky dostatečně velké, tak je rozkrojit napůl a půlky přiložit z každé strany ke křepelkám a vše svázat do balíčku. Osmažit cibuli a jakmile je změklá tak přidat česnek. Posypat vše moukou a dobře zamíchat. Nahoru poskládat křepelky. Přidat posekaná rajčata, petrželku, víno a trochu vše dochutit. Vložit do troubt a péct asi 40 - 45 minut. Na talíře nalít červenou omáčku a doprostřed položit zelený batůžek s křepelkou. Mohou se podávat s hranolky, nebo jemom s křupavým pečivem a každopádně s haldou ubrousků, protože je co obírat ;o) P.S. Batůžky korespondují nejenom s prezentací pokrmu, ale také s batohy lovců. Původně se však nejspíš používali ještě menší ptáci, kteří napadaly vinice v Rioja oblasti. Španělé milují French fries a tak můžete použít nějakého receptu pro troubou smažené brambůrky. Název ve španělštině ¨Codornices en zurrón¨. TIP: Když nejsou křepelky lze použít kuřecí, nebo krůtí prsíčka naklepaná a zarolovaná do balíčku, který se osmaží tak jako křepelky a vloží do papriky. Připravila jsem tak i kuřecí paličky a to tak, aby kost koukala z papriky, což vypadalo velice efektivně (vybrala jsem si papriky odpovídající velikosti. Je to krásně barevný a chutný recept ;o)

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 29.01.07 vloženo
  • 5622x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • sůl a černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 velké zelené papriky
  • 1 červená cibule na jemno posekaná
  • 3 střoužky česneku na jemné plátky nakrájené
  • 2 rajčata oloupaná
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 120 ml dobrého suchého bílého vína, nebo kvalitního vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Barevné křepelky, nebo kuřátko v batůžcích ze Staré Kastilie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz