Recept Barevné křepelky, nebo kuřátko v batůžcích ze Staré Kastilie

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C Je žádoucí z křepelek vyjmout první kůstku ve tvaru V (dole na obrázku). Křepelky zvenku i uvnitř ochutit solí a pepřem a svázat jim stehýnka. Do malého kastrolku (velkého jenom natolik, aby se tam křepelky vešly) s poklicí nalít olej a osmažit v něm křepelky po všech stranách. Odkrojit stopku od paprik tak, aby zůstaly celé a vytřepat ven jejich semínka. Jestli však nejsou papriky dostatečně velké, tak je rozkrojit napůl a půlky přiložit z každé strany ke křepelkám a vše svázat do balíčku. Osmažit cibuli a jakmile je změklá tak přidat česnek. Posypat vše moukou a dobře zamíchat. Nahoru poskládat křepelky. Přidat posekaná rajčata, petrželku, víno a trochu vše dochutit. Vložit do troubt a péct asi 40 - 45 minut. Na talíře nalít červenou omáčku a doprostřed položit zelený batůžek s křepelkou. Mohou se podávat s hranolky, nebo jemom s křupavým pečivem a každopádně s haldou ubrousků, protože je co obírat ;o) P.S. Batůžky korespondují nejenom s prezentací pokrmu, ale také s batohy lovců. Původně se však nejspíš používali ještě menší ptáci, kteří napadaly vinice v Rioja oblasti. Španělé milují French fries a tak můžete použít nějakého receptu pro troubou smažené brambůrky. Název ve španělštině ¨Codornices en zurrón¨. TIP: Když nejsou křepelky lze použít kuřecí, nebo krůtí prsíčka naklepaná a zarolovaná do balíčku, který se osmaží tak jako křepelky a vloží do papriky. Připravila jsem tak i kuřecí paličky a to tak, aby kost koukala z papriky, což vypadalo velice efektivně (vybrala jsem si papriky odpovídající velikosti. Je to krásně barevný a chutný recept ;o)

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 29.01.07 vloženo
  • 5859x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • sůl a černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 velké zelené papriky
  • 1 červená cibule na jemno posekaná
  • 3 střoužky česneku na jemné plátky nakrájené
  • 2 rajčata oloupaná
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 120 ml dobrého suchého bílého vína, nebo kvalitního vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Barevné křepelky, nebo kuřátko v batůžcích ze Staré Kastilie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz