Recept Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego..

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego..

Postup

Rybí porce osolit, opepřit a posypat paprikou. Nechat na sucho marinova. Mezi tím poskládat brambory do mělké nejlépe kameninové zapékací misky vhodné na stůl, na ně poskládat cibuli posypat oreganem a doprostřed zasunout bobkový list. Zalít vodou, nebo vývarem tak, aby vše jenom pokrýval. Postavit na prudkou teplotu a dusit asi 15 minut. Vložit tam hrášek a na něj poskládat rybí porce. Na pánvičce rozehřát olej, osmažit na něm česnek a jakmile se začně barvit, tak odstavit a přilít vývar, ocet a 2 lžičky papriky. Přivéct do varu a přelít tím obsah zapékací misky. Nahoře ozdobit proužky kapie a misku nechat stát v teplé troubě na pomalé teplotě asi 10 - 15 minut, aby se chutě krásně prolnuly. Podávat teplé přémo v zapékací misce.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 16.02.07 vloženo
  • 6057x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce filé z čerstvé tresky, nebo jakékoliv bílé ryby
  • sů a pepř
  • 2 lžičky mleté papriky (nejlépe je uzená)
  • 500 g malých brambor na plátky nakrájených
  • 4 malé cibule nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce posekaného oregána
  • 1 bobkový list
  • 250 g vyloupaného hrášku (nebo zmrazeného)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku na plátky nakrájené
  • 1 lžíce octa z bílého vína
  • kuřecí vývar
  • 2 kapie nakrájené na proužky

Doporučená příloha

  • Fino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.01.17 14:26

Lyduško, dík za tip, výborné, voňavé!!!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 03.02.17 21:18

@jolana jsem moc ráda, že ryba nezklamala. Vlastně si myslím, že ani nemohla, protože čerstvá je opravdu výborná. Kam se hrabe mořský vlk :-) :mavam:

To filé mám v živé paměti, ale bohužel jen v ní :mrgreen:, proto kupuju jen čerstvé ryby :-)

jolana
5066 příspěvků 03.02.17 15:52

@daduuja, tak ja som vcera vzala dve Smuha kralovska na tvoje odporucanie ze je vyborna. A je!
Nechala som ju zdrat kazdu na dve filety a pripravila podla Mlsna kocka.
Pod filety postielku z nakrajanych citronov, na ne filety a na filety hore natriet petrzlen+feferonka+zelena cibulka+paradajka+cibula+cesnak vsetko rozmixovat, kvapku oleja, do toho som dala zelerove semienka, cierne korenie a trosku pazmezan…vyborne! A do rury!
Ryba je ozaj chutna.Nema vyraznu rybiu vonu. Strednu, premeranu. Krom stredovej kosti, ktoru vybrali nema ani kosticku. Chutou mi pripomina dobru velku tresku.Ako davno za socializmu to krasne velke norske file.
Vdaka za tip na dobru rybu! :mavam: :kytka:

daduuja
1145 příspěvků 17.01.17 19:56

@hippolyta Portugalci říkají, že je 365 receptů, na každý den jiný :-)
Mně se při názvu vybaví rybí hrnec nebo jídlo z jednoho hrnce, vařené nebo dušené, zapečené s bramborami nebo s těstovinami, rýží, s přídavkem různé zeleniny, koření, bylinek…
Solená sušená treska je prastarý originál, ale chutná i z čerstvé ryby, ale asi by se musel název specifikovat?
Mám tyhle jídla ráda, zvlášť v zimě :-)

hippolyta
394 příspěvků 16.01.17 21:49

Díky. Pochopila jsem z toho, že bacalao nebo bacalhau (v kulinárním kontextu, jak hezky píše wiki) je solená sušená treska a upřesněné bacalao fresco, jak je v dandině odkazu, je treska čerstvá. Dala bych si obojí.

daduuja
1145 příspěvků 16.01.17 21:27

Bacalhau je portugalsky treska, solená.

Tento recept odpovídá + - receptu babi, z čerstvé ryby - http://www.belenciaga.es/…2533180.html

Příspěvek upraven 16.01.17 v 21:28

Lyduska
362 příspěvků 16.01.17 18:31

@hippolyta, v Norsku je bacalao jedlo pripravene zo susenej solenej ryby (ktora je vacsinou vyrobena z tresky, ale moze byt vyrobena aj z inej ryby), zemiakov, cibule, paradajok a oliv.

hippolyta
394 příspěvků 16.01.17 18:22

Předem říkám, že to určitě bylo dobré. Ale myslela jsem, že bacalao (je to stejné, jako bacalhau?), je sušená solená treska. Víte někdo, jak to je?

daduuja
1145 příspěvků 16.01.17 16:01

@Lyduska Smuha královská (Maigre), je výborná, ale málokdy na ni natrefím.

Lyduska
362 příspěvků 16.01.17 15:43

Daduuja, aku rybku si pouzila? Obrazok je velmi pekny…

Příspěvek upraven 16.01.17 v 18:57

Lyduska
362 příspěvků 14.01.17 11:39

Ukladam si pre seba

nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego...

bylo to moc fajnove. uzena paprika je jen jemne citit, ryba byla krasne stavnata. opakovani jiste.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego...

Jéjda babi už aby ses vrátila , dala jsem si do oblíbených. Díky…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barevná rybí miska z Galicie - butu,

já na to myslím a sem tam nějakou tu rybu přidávám ;o) Už se další peče.......

Přeji Ti velice příjemný víkend!

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barevná rybí miska z Galicie - Bacalao de la gallego.

Babi, už to mám v oblíbených, jak je někde ryba, rybí maso atd. tak nikdy nedokážu říct , nevezmu si, snad mně za chvíli narostou žábra a plotve :-), zkusím zítra , páček a pohodu o víkendu

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz