Recept Aleno-Alžbětinské krevetky v šampaňském na listech čekanky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Další příprava tohoto pokrmu je plánována hned poté, co přivedu hráčskou vášní, zugrunt jisté casino.

Postup

Šampanské, citron a estragon přivedu k mírnému varu. Přidám krevetky a na velmi pomalém ohni vařím cca 3–4 minuty, než krevetky zrůžoví.

Vyjmu krevetky, nechám vychladnout. Překrojím podélně a příčně. V misce zakápnu octem a promíchám. Nechám chvíli odstát a z připravených surovin vytvořím sos. Nacpu jím igelitový sáček s odstřiženým rohem – mikroten je naprosto nevhodný.

Rozeberu čekankové listy, vyberu jen ty světlé (pro jistotu ještě ochutnám, aby nebyly hořké, ale pozor při ochutnávání, několikráte se mi stalo, že jsem ochutnával a pak neměl na co klást), elegantně přizdobím lístek. Posléze jej pokladu dvěma kousky krevetek.

Recept je z kategorií: Chuťovky Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.12 vloženo
  • 1617x zobrazeno

Ingredience

  • 0,7 l šampaňského Brut
  • 2 ks citron pokrájený na hrubší kolečka
  • 3 haluzky estragonu
  • 16 očištěných čerstvých krevetek
  • 1 KL octa
  • 1-2 čekanky

Sos

  • 50 g majonézy
  • 1 KL strouhaného křenu (ale křen, ne ty patoky v konzervách)
  • 1 KL octa
  • 2 KL jemně sekaného estragonu

Doporučená příloha

  • další šampaňské?!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aleno-Alžbětinské krevetky v šampaňském na listech čekanky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 08.01.12 21:09

Tak takovou dobrotu bych mohla mít na tucty. Při nějaké příležitosti to provedu. Dotaz: může to být sekt? Vařit šampaňské bych nepřežila i když obdivuji vaši rafinovanost. A ještě se zeptám na název, prosím to Aleno co znamená? Omlouvám se a děkuji. :oops:

 
gmp
1603 příspěvků 06.01.12 14:13
+

Svato - co se týče tej tvrdosti, tak nedavno Uršula Kluková recitovala básničku která končila … no raději to nebudu šířit.

 
gmp
1603 příspěvků 06.01.12 14:08
-

Ježýýýš, tak dlouho člověk dělá blbiny s gramatikou - až se ucho utrhne. :oops:

 
svato
1417 příspěvků 06.01.12 09:20

Miloško, začínaš byť nejaký tvrdý chlap, keď Ti krevetky zrůžovÝ. Casino by sa malo mať na pozore. A recept vyskúšam, keď sa mi podarí zohnať estragon (už sa teším). :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz