Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Kriss02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, ty naskládáme do mělké mísy a přidáme koriandr, skořici a pepř. Vše zalijeme 300 ml vína a vinným octem. Zakryté necháme marinovat, nejlépe přes noc. Těsně před přípravou maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. Marinádu přecedíme a polovinu tekutiny uchováme. V hrnci rozehřejem 2 lžíce olivového oleje a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme okapané maso a zprudka opečeme. Přilijeme zbylou marinádu a necháme pomalu dusit. Podle potřeby doléváme vodu, případně nepoužité červené víno. Osolíme a dusíme doměkka. Můžeme zjemnit trochou másla. Podáváme nejlépe s kuskusem.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
kuskus
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Afelio
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Kriss, prosím Tě. Nějak jsem to nepochopila s tou marinádou. Píšeš ..polovinu tekutiny uchováme… a pak ..maso z prudka opečeme. Přilijeme zbylou marinádu.. Tak co s těmi polovinami marinády, to dám jen jednu a tu druhou vyliji? ..pak už píšeš, že se podlévá vínem (předpokládám těmi zbylými 100ml).:-/