Recept Afelia

babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Afelia

Postup

Nakrájet maso na malé kousky. Rozdrtit koriandr v hmoždíři, nebo pomlet v mlénku na jemno. Smíchat koriandr s cukrem, solí, pepřem a vemnout do kousků masa. Nechat stát až po 4 hodiny. Předehřát troubu na 160°C. Na vysokém ohni rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a na prudko na něm osmahnout maso. Přendat maso do zapékací misky. Na pánev přidat zbytek oleje a osmažit na něm cibuli, až se začne barvit. Přilít víno, trochu soli a pepře a přivéct do varu. Nalít směs vína s cibulí na maso a přikrýt. Péct po 1 hodinu, nebo až je maso velice měkké. Posypat čerstvým koriandrem a podávat s ohřátým chlebem, zeleným salátem, miskou oliv a zbytkem vína, chcete-li. P.S. Recept pochází ze severního Kypru.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 11904x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g vepřového z kýty, bez kosti, kůže a tuku, nebo podobného
  • 4 lžičky semínek koryandru (nebo 1 lžíce pomletého)
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 300ml suchého, červeného vína
  • sůl a pepř
  • snítka zeleného koryandru, nebo pertželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Afelia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Afelia

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Afelia.

Babi Ty jsi čarodějka, na Labu jsi byla naposledy 17. 4. 07.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Afelia.

Babi jsem tu už nějakou dobu neviděla…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Afelia.

Babi van.Thomas Ti dobře napověděl, ale zapomněla jsi to y v koriandru opravit ještě v ingrediencích.

Manana
1512 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Afelia.

Nedovedu si představit Turka, i křesťana, že by jedl vepřové. Ale lidé říkají, že nemám skoro žádnou představivost.

van.Thomas
197 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Afelia.

Je to moc dobré, jen toho koriandru bych trochu ubral. :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz