Recepty - umeo
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Umeo známe také jako: umeocet
Recepty s emeem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna Umeo a víno
Umeocet není ocet v pravém slova smyslu. Jeho obsah je totiž od kyseliny octové trochu odlišný. Obsahuje hlavně kyselinu citrónovou, ale velkou část tvoří i červená nakládaná šťáva z japonských švestiček Umeboshi, mořská sůl a Shizo, přesto se nazývá ovocným octem. Umeocet je zdravý, protože v sobě nese spoustu minerálů, enzymů a vitamínů. Snižuje kyselost a vyrovnává pH lidské krve, tím zlepšuje i procesy trávení.
Rady při nákupu
Umeo koupíte v obchodech s bio potravinami ve skleněné láhvi. Řiďte se nápisem a s jiným octem si ho nespletete.
Využití v kuchyni
Umeocet se využívá zejména k přípravě studených pokrmů jako dochucovadlo. Nejčastěji do salátů, kde nahradí sůl. Vinný, či jablečný, ocet má jinou chuť. Umeo je ideální zálivkou na saláty zvláště v letních měsících. Výsledkem je slanokyselá chuť, která se vyjímá na rýži, zelenině, obilovinách i luštěninách. Zelný salát z mrkví příjemně osvěží. Do umea můžete naložit i zázvor, vznikne vám tak nakládaný růžový zázvor k sushi.
Skladování
Skladujte do maxima stupňů pokojové teploty, nejlépe ovšem v chladu, suchu a temnu.
Sezóna
Umeocet nepodléhá sezónnímu výskytu, je k dostání celoročně.
Umeo a víno
Ze švestiček Umeboshi se vyrábí švestkové víno. Umeocet se hodí s vínem do teplé kuchyně, výběr je podle druhu pokrmu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz