Recepty - umeo

Umeo známe také jako: umeocet

Recepty s emeem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  Umeo a víno  

Umeocet není ocet v pravém slova smyslu. Jeho obsah je totiž od kyseliny octové trochu odlišný. Obsahuje hlavně kyselinu citrónovou, ale velkou část tvoří i červená nakládaná šťáva z japonských švestiček Umeboshi, mořská sůl a Shizo, přesto se nazývá ovocným octem. Umeocet je zdravý, protože v sobě nese spoustu minerálů, enzymů a vitamínů. Snižuje kyselost a vyrovnává pH lidské krve, tím zlepšuje i procesy trávení.

 Rady při nákupu

Umeo koupíte v obchodech s bio potravinami ve skleněné láhvi. Řiďte se nápisem a s jiným octem si ho nespletete.

 Využití v kuchyni

Umeocet se využívá zejména k přípravě studených pokrmů jako dochucovadlo. Nejčastěji do salátů, kde nahradí sůl. Vinný, či jablečný, ocet má jinou chuť. Umeo je ideální zálivkou na saláty zvláště v letních měsících. Výsledkem je slanokyselá chuť, která se vyjímá na rýži, zelenině, obilovinách i luštěninách. Zelný salát z mrkví příjemně osvěží. Do umea můžete naložit i zázvor, vznikne vám tak nakládaný růžový zázvor k sushi.

 Skladování

Skladujte do maxima stupňů pokojové teploty, nejlépe ovšem v chladu, suchu a temnu.

 Sezóna

Umeocet nepodléhá sezónnímu výskytu, je k dostání celoročně.

 Umeo a víno

Ze švestiček Umeboshi se vyrábí švestkové víno. Umeocet se hodí s vínem do teplé kuchyně, výběr je podle druhu pokrmu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hruškový koláč Hruškový koláč
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz