Recept Pirohy pohankové, mátou kořeněné Pra

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na vál vysypu mouku, vzhledu Milešovky mající. Nemilosrdně setnu vrchol a vytvořím kráter, do kterého vrazím sůl a vliju vodu. Poté se intenzivně snažím tyto nesourodé prvky spojit. Když se mi to podaří, za vydání značné části fyzických sil, nechám chvilku odpočinout tělu i těstu. Vyválím těsto na placku o něco málo silnější než na nudle. Tak na 1 a půl stébla. Vykrájím kolečka, na střed lžičkou kladu plnku, přehnu a umě spojím. Palec+ukazováček, stisknout a zatočit.Tedy pokud nemám pirohotvořítko, pak je to trochu jednodušší. Plnka: Pohanku uvařím ve směsi mléka a vody, přidám trochu cukru a sůl. Zhruba po 30 minutách až pohanka vtáhne větší část tekutiny, stáhnu z kamen, zakryju ručníkem a strčím pod peřinu tak asi na hodinu. Dozrálou pohanku dám do mísy, nechám vystydnout, přidám tvaroh, mátu rozetřenou mezi dlaněmi, dochutím solí a cukrem. Vařím v osolené vodě s přidáním trochy rozmíchané bramborové moučky. Pirohy vhazuji postupně po několika, aby se nechytaly na sebe. Po vyplavání vařím ještě cca 2 minuty. Vybírám cedníkem a nechám okapat. Podávám s opečenými kostkami z uzeného boku nebo se zakysanou smetanou 18%.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Pirohy

Nahlásit recept

  • 25.03.13 vloženo
  • 2423x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 kg mouky polohrubé, hrubé výběrové – něco si nechám na podsypání
  • 2 – 3 PL vody teplé
  • 1 KL soli
  • Plnka:
  • 1 sklenka (2dl) pohanky
  • 1 sklenka vody
  • 2 sklenky mléka
  • ½ KL soli
  • 1 KL zarovnaná cukru
  • 0,400 Kg (cca) tvarohu
  • 3 – 4 KL sušené máty
  • Sůl
  • Cukr do chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pirohy pohankové, mátou kořeněné

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pirohy pohankové, mátou kořeněné

gabi
551 příspěvků 25.3.13 12:45

Gmp, velmi zaujimavy recept…Poliaci maju pohanku velmi radi…a ved nielen oni, ale aj ine slovanske narody…hlavne Rusi a Slovinci…u nas sa varili pohankove-tatarčene pirohy…ale to bolo cesto z hladkej a pohankovej muky asi v pomere 4:1…a plnka tvarohova s matou…robili sa bud nasladko alebo naslano…poliate preprazenym maslom…posypane oprazenou krupicou alebo orechami…alebo naslano s oprazenou cibulou alebo slaninkou…ta mäta nebola pieporna ani ina, co sa pestuju teraz v zahrade…ludovo sa nazyvala „kurta mäta“

Příspěvek upraven 25.03.13 v 12:46

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Chilli con carne Chilli con carne
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz