Recepty - strouhanka
Více z Základní suroviny ».

Recepty s strouhankou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Strouhankou nazýváme směs nastrouhaného či namletého pečiva. Dle toho, z čeho ji vyrábíme, mívá různé barvy od bílé po tmavě hnědou. Můžeme používat strouhanku klasickou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, citrónovou, vločkovou, bylinkovou. V kombinaci s rozšlehaným vejcem a hladkou moukou tvoří obalovací směs pro smažené pokrmy. Před semletím se doporučuje z pečiva odstranit krystaly soli, kmín, mák apod.
Rady při nákupu
Strouhanka se kupuje v pytlících navážená či si ji můžeme namlít sami doma. Seženeme ji v každém obchodě s potravinami.
Využití v kuchyni
Strouhanka má v kuchyni široké využití. Vysypáváme s ní formy, obalujeme zeleninu, sýry, masa, ryby, zahušťujeme s ní. Hodí se do knedlíků, knedlíčků do polévky, do omáček, polévek, těstovin - Těstoviny s rybou, lilkem a strouhankou, zelenin - Pórek se strouhankou, bramborových pokrmů, pomazánek, placek.
Skladování
Strouhanku skladujeme v suchu, temnu a chladnu, v uzavřeném pytlíku či sklenici.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz