Recepty - strouhanka

Recepty s strouhankou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Strouhankou nazýváme směs nastrouhaného či namletého pečiva. Dle toho, z čeho ji vyrábíme, mívá různé barvy od bílé po tmavě hnědou. Můžeme používat strouhanku klasickou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, citrónovou, vločkovou, bylinkovou. V kombinaci s rozšlehaným vejcem a hladkou moukou tvoří obalovací směs pro smažené pokrmy. Před semletím se doporučuje z pečiva odstranit krystaly soli, kmín, mák apod.

 Rady při nákupu

Strouhanka se kupuje v pytlících navážená či si ji můžeme namlít sami doma. Seženeme ji v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Strouhanka má v kuchyni široké využití. Vysypáváme s ní formy, obalujeme zeleninu, sýry, masa, ryby, zahušťujeme s ní. Hodí se do knedlíků, knedlíčků do polévky, do omáček, polévek, těstovin - Těstoviny s rybou, lilkem a strouhankou, zelenin - Pórek se strouhankou, bramborových pokrmů, pomazánek, placek.

 Skladování

Strouhanku skladujeme v suchu, temnu a chladnu, v uzavřeném pytlíku či sklenici.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz