Recepty - strouhanka

Recepty s strouhankou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Strouhankou nazýváme směs nastrouhaného či namletého pečiva. Dle toho, z čeho ji vyrábíme, mívá různé barvy od bílé po tmavě hnědou. Můžeme používat strouhanku klasickou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, citrónovou, vločkovou, bylinkovou. V kombinaci s rozšlehaným vejcem a hladkou moukou tvoří obalovací směs pro smažené pokrmy. Před semletím se doporučuje z pečiva odstranit krystaly soli, kmín, mák apod.

 Rady při nákupu

Strouhanka se kupuje v pytlících navážená či si ji můžeme namlít sami doma. Seženeme ji v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Strouhanka má v kuchyni široké využití. Vysypáváme s ní formy, obalujeme zeleninu, sýry, masa, ryby, zahušťujeme s ní. Hodí se do knedlíků, knedlíčků do polévky, do omáček, polévek, těstovin - Těstoviny s rybou, lilkem a strouhankou, zelenin - Pórek se strouhankou, bramborových pokrmů, pomazánek, placek.

 Skladování

Strouhanku skladujeme v suchu, temnu a chladnu, v uzavřeném pytlíku či sklenici.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz