Recepty - strouhanka

Recepty s strouhankou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Strouhankou nazýváme směs nastrouhaného či namletého pečiva. Dle toho, z čeho ji vyrábíme, mívá různé barvy od bílé po tmavě hnědou. Můžeme používat strouhanku klasickou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, citrónovou, vločkovou, bylinkovou. V kombinaci s rozšlehaným vejcem a hladkou moukou tvoří obalovací směs pro smažené pokrmy. Před semletím se doporučuje z pečiva odstranit krystaly soli, kmín, mák apod.

 Rady při nákupu

Strouhanka se kupuje v pytlících navážená či si ji můžeme namlít sami doma. Seženeme ji v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Strouhanka má v kuchyni široké využití. Vysypáváme s ní formy, obalujeme zeleninu, sýry, masa, ryby, zahušťujeme s ní. Hodí se do knedlíků, knedlíčků do polévky, do omáček, polévek, těstovin - Těstoviny s rybou, lilkem a strouhankou, zelenin - Pórek se strouhankou, bramborových pokrmů, pomazánek, placek.

 Skladování

Strouhanku skladujeme v suchu, temnu a chladnu, v uzavřeném pytlíku či sklenici.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz