Recepty - strouhanka

Recepty s strouhankou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Strouhankou nazýváme směs nastrouhaného či namletého pečiva. Dle toho, z čeho ji vyrábíme, mívá různé barvy od bílé po tmavě hnědou. Můžeme používat strouhanku klasickou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, citrónovou, vločkovou, bylinkovou. V kombinaci s rozšlehaným vejcem a hladkou moukou tvoří obalovací směs pro smažené pokrmy. Před semletím se doporučuje z pečiva odstranit krystaly soli, kmín, mák apod.

 Rady při nákupu

Strouhanka se kupuje v pytlících navážená či si ji můžeme namlít sami doma. Seženeme ji v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Strouhanka má v kuchyni široké využití. Vysypáváme s ní formy, obalujeme zeleninu, sýry, masa, ryby, zahušťujeme s ní. Hodí se do knedlíků, knedlíčků do polévky, do omáček, polévek, těstovin - Těstoviny s rybou, lilkem a strouhankou, zelenin - Pórek se strouhankou, bramborových pokrmů, pomazánek, placek.

 Skladování

Strouhanku skladujeme v suchu, temnu a chladnu, v uzavřeném pytlíku či sklenici.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz