Recept Pórek se strouhankou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

recept mé tchýně

Postup

Mladé pórky očistíme, odkrojíme zelenou část, bílou převážeme režnou nití. zelenou část si odložíme na jiné použití a bílou uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, posypeme orestovanou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.01.10 vloženo
  • 4044x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 3 menší pórky
  • 1 PL másla
  • 1 - 2 PL orestované strouhanky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pórek se strouhankou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 06.01.10 23:54
Re: Pórek se strouhankou, Aničko...

… s citrónem jsem nezkoušela, používám ocet, nejčastěji jablečný, někdy vinný. Pokud mám bílé balsamico, taky někdy použiji. Ta cibulka a petrželka je v tom lahodná, musí být na droboulinko :-)

Zdravím, moc :-)
A.

 
casino
4474 příspěvků 04.01.10 23:41
Re: Pórek se strouhankou

:o()

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.10 23:18
Re: Pórek se strouhankou - casino

Nemohl byste tu druhou část Vašeho komentáře alespoň trochu přeložit do češtiny? To je jako na mě? A pokud považujete tento recept za tvůrčím způsobem vylepšený (o bešamelu, sýru, šlehačce ani šunce v něm není ani řeči), no tak to si můžeme zasvěceně psát o vroucí vodě tvůrčím zbůsobem vylepšené různými pytlíky.
PS: nic mně do toho sice není, ale vy máte s Pepíčkem poměr? Já jen, že ho v příspěvku zmiňujete hned dvakrát a brečíte, jako kdyby vám někdo rozšlápl autíčko nebo vzal lopatičku. Jinak půjdete žalovat.
Nechte ho být, víte jak mu z nás musí brnět kšochna?

 
gmp
1603 příspěvků 04.01.10 22:39
Re: Pórek se strouhankou

Já bych tedy nemusel ani vařený, ani pečený, ale přeci jen je trochu rozdíl jestli něco vařím nebo peču. Vařená buchta je knedlik a pečená buchta je holt pečená buchta. Ale jak říkám ani pečený ani vařený, brr až mi naskočila husí kůže. Miloš

 
anickav
2904 příspěvků 04.01.10 22:37
Re: Pórek se strouhankou

Alis, skôr s citrónovou šťavou ako s octom nie? Ja miešam horčicu s olejom, prikvapkávam citrón, trochu vlažnej teplej vody - pár kvapiek, korenie a soľ…a štipka cukru.

 
casino
4474 příspěvků 04.01.10 22:24
Re: Pórek se strouhankou

alis, rozumím Vám, v jednoduchosti je krása… ale „Haute cuisine“ … :o()
ewa, na „Vzkazy tvůrcům serveru“ se asi rozběhne diskuze o duplicitních receptech, možná by pepicek uvítal nějaké rady, jak problém obecně řešit…
Stran tohoto receptu s Vámi nesouhlasím. Pokud bych to demagogicky otočil, a Vaše připomínka se realizovala plošně, pak by si odsudek zasloužila většina receptů „tvůrčím“ způsobem „vylepšených“ :o((( zapékáním s bešamelem, sýrem, šunkou, šlehačkou… Ale možná i tak by se dal řešit pepicek problém, nenílišpravda ?o()))

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.10 22:19
Re: Pórek se strouhankou

Možná jsem se špatně vyjádřil, proti tomuto receptu nemám ani to nejmenší. Naopak, často si vařený pórek dělám, spíš ale jako obloho-přílohu. Poslední dobou už vynechávám strouhanku a dělám to jak popisuje alis. Šlo mně o to, že místo pórku můžeme použít jakoukoliv jinou hodící se zeleninu, ostatní necháme tak jak to je, a máme přinejmenším 365 receptů na celý šťastný nový rok.

 
ewa
600 příspěvků 04.01.10 21:42
Re: Pórek se strouhankou

Alis, máš pravdu, ale nemůžeš popřít, že tenhle recept není nic až tak objevného. Naprosto souhlasím s Pupkem. Tím spíš, že tu už jsou dva recepty na zapečené pórky se strouhankou. Stačilo vytáhnout na světlo jeden z nich a do komentářů poznamenat, že zapékat netřeba.

 
Alis
2617 příspěvků 04.01.10 21:26
Re: Pórek se strouhankou

V jednoduchosti je krása, což potvrdí nejeden francouz. Říkají tomu chřest chudých a někdy pro obměnu přelévají vařený pórek remuládou z oleje, octa, pepře a soli. Do prošlehané směsi přidají na droboučko nasekanou cibulku a petrželku. Je to veliká bašta, stejně jako toto odlehčené a prosté jídlo

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.10 20:14
Re: Pórek se strouhankou - náhražka strouhanky

Nemíním komentovat tento recept, ale psát o pórku s máslem a prézlou - naprosto běžné a chronicky známé krmi - nic ve zlém, mně připadá jako psát o vaření instantní krupicové kaše posypané grankem. Ale arciť, Labužník den ode dne roste a roste.
Varianta bez strouhanky (tzv. Vegetariánský obalovaný pór) : 1/2 m pórku, 1/2 m trampské cigáry, 1/2 m vykostěné vepřové pečeně. Pór a cigáro obalíme pečení tak, že uvnitř uděláme díru a nacpeme ho tam. A upečeme. Jako příloha je nejlepší pórek se strouhankou.

 
Hella
10 příspěvků 04.01.10 20:08
Re: Pórek se strouhankou

Já tak dělám brokolici. Na páře nebo v osolené vodě uvařím růžičky brokolice, dám na talíř a vedle nandám strouhanku osmaženou na másle. Strouhanku neservírujte na brokolici, zvlhla by a nebylo by to tak dobré.

 
dag
539 příspěvků 04.01.10 19:06
Re: Pórek se strouhankou

autor by se mohl jmenovat dobrýdenrozume, protože to je to prav, co po svátcích potřebujeme.
hodně zdraví

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz