Recept Pórek se strouhankou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

recept mé tchýně

Postup

Mladé pórky očistíme, odkrojíme zelenou část, bílou převážeme režnou nití. zelenou část si odložíme na jiné použití a bílou uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, posypeme orestovanou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.01.10 vloženo
  • 3974x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 3 menší pórky
  • 1 PL másla
  • 1 - 2 PL orestované strouhanky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pórek se strouhankou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 06.01.10 23:54
Re: Pórek se strouhankou, Aničko...

… s citrónem jsem nezkoušela, používám ocet, nejčastěji jablečný, někdy vinný. Pokud mám bílé balsamico, taky někdy použiji. Ta cibulka a petrželka je v tom lahodná, musí být na droboulinko :-)

Zdravím, moc :-)
A.

 
casino
4463 příspěvků 04.01.10 23:41
Re: Pórek se strouhankou

:o()

 
Pupek  04.01.10 23:18
Re: Pórek se strouhankou - casino

Nemohl byste tu druhou část Vašeho komentáře alespoň trochu přeložit do češtiny? To je jako na mě? A pokud považujete tento recept za tvůrčím způsobem vylepšený (o bešamelu, sýru, šlehačce ani šunce v něm není ani řeči), no tak to si můžeme zasvěceně psát o vroucí vodě tvůrčím zbůsobem vylepšené různými pytlíky.
PS: nic mně do toho sice není, ale vy máte s Pepíčkem poměr? Já jen, že ho v příspěvku zmiňujete hned dvakrát a brečíte, jako kdyby vám někdo rozšlápl autíčko nebo vzal lopatičku. Jinak půjdete žalovat.
Nechte ho být, víte jak mu z nás musí brnět kšochna?

 
gmp
1603 příspěvků 04.01.10 22:39
Re: Pórek se strouhankou

Já bych tedy nemusel ani vařený, ani pečený, ale přeci jen je trochu rozdíl jestli něco vařím nebo peču. Vařená buchta je knedlik a pečená buchta je holt pečená buchta. Ale jak říkám ani pečený ani vařený, brr až mi naskočila husí kůže. Miloš

 
anickav
2904 příspěvků 04.01.10 22:37
Re: Pórek se strouhankou

Alis, skôr s citrónovou šťavou ako s octom nie? Ja miešam horčicu s olejom, prikvapkávam citrón, trochu vlažnej teplej vody - pár kvapiek, korenie a soľ…a štipka cukru.

 
casino
4463 příspěvků 04.01.10 22:24
Re: Pórek se strouhankou

alis, rozumím Vám, v jednoduchosti je krása… ale „Haute cuisine“ … :o()
ewa, na „Vzkazy tvůrcům serveru“ se asi rozběhne diskuze o duplicitních receptech, možná by pepicek uvítal nějaké rady, jak problém obecně řešit…
Stran tohoto receptu s Vámi nesouhlasím. Pokud bych to demagogicky otočil, a Vaše připomínka se realizovala plošně, pak by si odsudek zasloužila většina receptů „tvůrčím“ způsobem „vylepšených“ :o((( zapékáním s bešamelem, sýrem, šunkou, šlehačkou… Ale možná i tak by se dal řešit pepicek problém, nenílišpravda ?o()))

 
Pupek  04.01.10 22:19
Re: Pórek se strouhankou

Možná jsem se špatně vyjádřil, proti tomuto receptu nemám ani to nejmenší. Naopak, často si vařený pórek dělám, spíš ale jako obloho-přílohu. Poslední dobou už vynechávám strouhanku a dělám to jak popisuje alis. Šlo mně o to, že místo pórku můžeme použít jakoukoliv jinou hodící se zeleninu, ostatní necháme tak jak to je, a máme přinejmenším 365 receptů na celý šťastný nový rok.

 
ewa
600 příspěvků 04.01.10 21:42
Re: Pórek se strouhankou

Alis, máš pravdu, ale nemůžeš popřít, že tenhle recept není nic až tak objevného. Naprosto souhlasím s Pupkem. Tím spíš, že tu už jsou dva recepty na zapečené pórky se strouhankou. Stačilo vytáhnout na světlo jeden z nich a do komentářů poznamenat, že zapékat netřeba.

 
Alis
2617 příspěvků 04.01.10 21:26
Re: Pórek se strouhankou

V jednoduchosti je krása, což potvrdí nejeden francouz. Říkají tomu chřest chudých a někdy pro obměnu přelévají vařený pórek remuládou z oleje, octa, pepře a soli. Do prošlehané směsi přidají na droboučko nasekanou cibulku a petrželku. Je to veliká bašta, stejně jako toto odlehčené a prosté jídlo

 
Pupek  04.01.10 20:14
Re: Pórek se strouhankou - náhražka strouhanky

Nemíním komentovat tento recept, ale psát o pórku s máslem a prézlou - naprosto běžné a chronicky známé krmi - nic ve zlém, mně připadá jako psát o vaření instantní krupicové kaše posypané grankem. Ale arciť, Labužník den ode dne roste a roste.
Varianta bez strouhanky (tzv. Vegetariánský obalovaný pór) : 1/2 m pórku, 1/2 m trampské cigáry, 1/2 m vykostěné vepřové pečeně. Pór a cigáro obalíme pečení tak, že uvnitř uděláme díru a nacpeme ho tam. A upečeme. Jako příloha je nejlepší pórek se strouhankou.

 
Hella
10 příspěvků 04.01.10 20:08
Re: Pórek se strouhankou

Já tak dělám brokolici. Na páře nebo v osolené vodě uvařím růžičky brokolice, dám na talíř a vedle nandám strouhanku osmaženou na másle. Strouhanku neservírujte na brokolici, zvlhla by a nebylo by to tak dobré.

 
dag
539 příspěvků 04.01.10 19:06
Re: Pórek se strouhankou

autor by se mohl jmenovat dobrýdenrozume, protože to je to prav, co po svátcích potřebujeme.
hodně zdraví

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz