Recepty - hrušky

Více z Ovoce ».

Hrušky

Recepty s hruškami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Hrušky jsou velmi sladké, ovocné plody stromu hrušně. Obsahují skupinu vitamínů B, C a znatelné množství cukru. Nemusíme je dovážet, jelikož se pěstují téměř v každém sadu. Hrušeň si můžeme i sami vysadit na zahradě.

 Rady při nákupu

Hrušky seženeme v obchodech s ovocem a zeleninou, popřípadě v supermarketech, a to čerstvé, kompotované i sušené. Při nákupu plody jemně pomačkáme. Pokud na hruškách zůstávají viditelné otisky, je příliš přezrálá. Úplně tuhé ovoce kupujeme do ovocných salátů. Kupujeme hrušky s napnutou slupkou, bez viditelných známek hniloby či poškození.

 Využití v kuchyni

Hrušky používáme čerstvé i kompotované. Hodí se pro přípravu sladkých moučníků, krémů, pyré, k masu, do palačinek, k rybě i sýrům. Lze je smažit, péci, dusit, zapékat nebo přidat čerstvé třeba do salátu. Výborně si rozumí v kombinaci s medem, vínem - Hrušky pečené s vínem nebo kvalitními tučnými sýry.

 Skladování

Skladovatelnost hrušek se liší dle odrůdy, letní odrůda vydrží krátce, podzimní déle a nejdéle ta zimní. Hrušky skladujeme na chladném, temném, suchém místě stejně tak, jako jablka. Lepší je toto ovoce ihned spotřebovat, jelikož snadno hnije. V oddělené nádobě v ledničce nám vydrží asi tři dny.

 Sezóna

Dle typu odrůdy dozrávají od léta do pozdního podzimu. Sezóna vrcholí v září.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Cibulačka Cibulačka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz