Recepty - hrušky

Více z Ovoce ».

Hrušky

Recepty s hruškami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Hrušky jsou velmi sladké, ovocné plody stromu hrušně. Obsahují skupinu vitamínů B, C a znatelné množství cukru. Nemusíme je dovážet, jelikož se pěstují téměř v každém sadu. Hrušeň si můžeme i sami vysadit na zahradě.

 Rady při nákupu

Hrušky seženeme v obchodech s ovocem a zeleninou, popřípadě v supermarketech, a to čerstvé, kompotované i sušené. Při nákupu plody jemně pomačkáme. Pokud na hruškách zůstávají viditelné otisky, je příliš přezrálá. Úplně tuhé ovoce kupujeme do ovocných salátů. Kupujeme hrušky s napnutou slupkou, bez viditelných známek hniloby či poškození.

 Využití v kuchyni

Hrušky používáme čerstvé i kompotované. Hodí se pro přípravu sladkých moučníků, krémů, pyré, k masu, do palačinek, k rybě i sýrům. Lze je smažit, péci, dusit, zapékat nebo přidat čerstvé třeba do salátu. Výborně si rozumí v kombinaci s medem, vínem - Hrušky pečené s vínem nebo kvalitními tučnými sýry.

 Skladování

Skladovatelnost hrušek se liší dle odrůdy, letní odrůda vydrží krátce, podzimní déle a nejdéle ta zimní. Hrušky skladujeme na chladném, temném, suchém místě stejně tak, jako jablka. Lepší je toto ovoce ihned spotřebovat, jelikož snadno hnije. V oddělené nádobě v ledničce nám vydrží asi tři dny.

 Sezóna

Dle typu odrůdy dozrávají od léta do pozdního podzimu. Sezóna vrcholí v září.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz