Recept Hruškovo-jablčný koláč

Ela Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Všetky suroviny spolu vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom. Polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 04.04.04 vloženo
  • 5188x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g hrušiek
  • 600 g jabĺk
  • 4 vajcia
  • 2 poháre hrubej múky
  • 2 poháre kryštálového cukru
  • 2 kypriace prášky
  • 1 lyžicu mletej škorice
  • 50 g lieskových orieškov /lískové oříšky/
  • 50 g mandlí
  • ríbezľový džem /rybízový džem/
  • Poleva:
  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 lyžicu mlieka
  • 3 lyžice Solamylu
  • 3 lyžičky kakaa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hruškovo-jablčný koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz