Recept Hrušky pečené s vínem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky pečené s vínem

Úvod

Tento můj oblíbený jednoduchý dezert jsem tady nenašla, ale já neumím moc dobře hledat. Tak uvidíme…

Postup

Umyté neoloupané hrušky postavíme do vhodného pekáčku, zalijeme skoro do poloviny vínem, na každou hrušku nasypeme 2 lžíce cukru, přidáme hřebíček, skořici a doprostřed dáme bobkobý list.

Dáme do trouby a nepřikryté zahřejeme na 180° a pečeme asi 30 minut. Upečené hrušky mají trochu povadlý vrásčitý vzhled.

Vyjmeme hrušky a víno případně redukujeme. Nepřeháníme to, jinak po vychládnutí z toho bude tuhá želatina. Ale dá se to znovu nahřát a naředit.

Každou hrušku na talíři polijeme vínem a podáváme, vlažné nebo chladné. Nejraději to mám jen tak, bez dalších přilepšení.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.11 vloženo
  • 6171x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 ks hrušky, nejlépe Kaiser
  • ½ l červené víno
  • 12 PL cukr
  • 6 ks hřebíček
  • skořice kůra nebo ¼ KL mleté
  • 1 bobkový list

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 15.11.11 11:38

svevo, dnes jsem se pustila do tvych hrusek. Jsou naprosto skvele. Sice jsem je oloupala, ja slupku nerada, ale ten bobkovy list tomu doda novy rozmer. vino bylo chianti, nechala jsem je trochu vystydnout a dali jsme si k tomu trochu vanilkove zmrzliny. Syn byl uplne nadsenej a pravil, ze vubec nevi, odkud k nemu ta chut prichazi :- ). Perfektni, diky!

Diskuse k receptu Hrušky pečené s vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  15.11.11 11:38

casino, mne se na tomhle receptu libilo to peceni. Varit hrusky v cervenem vine jsem zkousela uz driv, se zazvorem, ale byl z toho proste takovy lepsi kompot. Tady se hrusky seshora opravdu opecou (a uz si je dokazu predstavit i s tou slupkou!) a vino vydusi do sirupovite uzasne dobre stavy. Ja dala na tri hrusky (Boscova lahvice) jen jeden bobkovy list, stacilo to dokonale. A s tim krabicovym vinem - nevim, nevim, nikdy jsem ho nepouzila, ale myslim, ze rozdil byste poznal. Neni tu prostor pro dalsi experiment?

 
casino
4463 příspěvků 14.11.11 23:28

zébulon,
různými cestami (já přes Hrušky ve víně ), jsme se dobrali téhož (téměř :-) )

sveva,
ten vavřín tam opravdu sedne… Já dal 3ks a bylo to tak akorát na hraně rozlišovacích schopností mých hostí; nikdo neuhodl wocogo…; mysleli, že je to vínem od protinožců (ví se, že ho mám rád). Ano, mám je rád až tak, že by mi puklo srdce, kdybych v něm měl vařit hrušky.
Jj, byl to další (úspěšný :wink: ) test s krabicovým vínem :palec: :roll: :mrgreen:

 
zébulon  14.11.11 22:42

svevo, dnes jsem se pustila do tvych hrusek. Jsou naprosto skvele. Sice jsem je oloupala, ja slupku nerada, ale ten bobkovy list tomu doda novy rozmer. vino bylo chianti, nechala jsem je trochu vystydnout a dali jsme si k tomu trochu vanilkove zmrzliny. Syn byl uplne nadsenej a pravil, ze vubec nevi, odkud k nemu ta chut prichazi :- ). Perfektni, diky!

 
sveva
751 příspěvků 13.11.11 16:05

Casino - není to lenost (i když ušetřit čas se mi líbí), ale mám ráda tu upečenou slupku. Nakonec i jablka se pečou ve slupce. Na řezu je hruška růžová, moc mi chutná voňavá vínová omáčka.

Esmeralda - já mám bohužel předpotopní mikrovlnku, ve které nejde pečení, byly by to podušené hrušky a to není ono.
Děkuji za nahlédnutí a zdravím.

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.10.11 21:27

Dělám prakticky to samé, ale v mikrovlnce. Za 7 minut hotové.
Bobkový list nedávám (ten je velice zajímavý, ale chuť si nedovedu představit), místo něj hvězdicový anýz.
Máme to rádi s vanilkovou zmrzlinou.

 
casino
4463 příspěvků 30.10.11 19:04

No, když neloupané, tak neloupané… :wink:
To jako aby držely pohromadě, nebo z čisté lenosti? :mrgreen:
A když už to dezertíku ubere na kráse, přidá mu to alespoň na chuti?
A co na řezu? Jsou hruštičky probarvené oeninem, či snad mu slupečka brání v difuzi? :-) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz