želví vejce

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Alis
2617 příspěvků 18.11.07 16:21
želví vejce

Prosím všechny odborníky, kuchaře a labužníky: někde jsme se se synkem dočetli, že je želví vejce v podstatě neuvařitelné a že dotaz jako chyták dostávali kuchaři při nástupu do práce: jak uvaříte želví vejce? Bílek prý netuhne, tak jako u ostatních vajec, ale existuje prý nějaký fígl, jak na to vyzrát. Potadí nám někdo? Je to jen ze zajímavosti, želví vejce nemáme a ani se ho vařit nechystáme :-)

Reakce:
Alis
2617 příspěvků 26.10.08 20:42
Zatím ždná odpověď...

zkouším to tedy znovu - nenašel se mezitím někdo, kdo by znal odpověď? Například takový znalec gastronomie jako je Aftic nebo kdokoli jiný? Děkuji za odpověď - Alis stále zvědavá

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.08 21:15
Vilém Vrabec
Alis
2617 příspěvků 28.10.08 20:17
Dandi,

tam jsem ale nic o vaření vajec nenašla… Třeba je to jen chyták, možná se vaří úplně normálně :-)

Bali
1254 příspěvků 31.10.08 10:42
...

vaří, jen se neuvaří při nízké teplotě ;-)

sim
293 příspěvků 31.10.08 12:25
...

wiki:
Their albumen is white and contains a different protein than bird eggs, such that it will not coagulate when cooked.

ja by som povedal ze ked to dam na hodinu do rury na 220st, stuhne vsetko :-)

KVB
75 příspěvků 14.11.08 13:45
želví vejce - Vrabec

Řekl bych, že pan Vrabec odpověděl: „Jen čerstvá želví vejce se vaří a vařená, oloupaná se vkládají do želví polévky a do ragú.“

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz