Vinné listy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 14.09.03 16:38
Vinné listy

Kdo ví jak uchovat vinné listy -ty mladé pro pozdější použití
 dík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 14.09.03 17:44
vinné listy...

lze uchovat takto:

Natrhat mladé pěkné velké listy, které jsou na začátku růstu (začátek léta) a když jsou vinné keře plné lístů. Vybrat si listy asi střední barvy a odštípnout jejich stonky. Před sběrem listů si zjistit, jestli vínné keře byly šplíchané postřikem proti hmyzu. Jestli ano, zjistit dobu doporučenou pro bezpečný sběr listů.

Dobře listy omýt, osušit je a poskládat na hromádky po 24 listech. Pevně hromádky zatočit a svázat je kuchyňským motouzkem.

Přivéct 2l vody do varu, přidat 4 lžíce kamenné soli. Vkládat postupně po 4 balíčcích a po každém přidání nachat vodu přijít opět k varu. Blanšírovat balíčky po 3 min. a během té doby je otočit, aby byli stejnoměrně uvařené. Pokračovat stejně se všemi ostatními balíčky.

Připravit si nálev ze 2l vody a 16 lžic kamenné soli.

Poskládat balíčky listů vertikálně postavené do nahřátých sterilovaných sklenic, zalít je nálevem, protřepat sklenice a zbavit se vzdušných bublin, nechat sklenice vychladnout a potom je vzduchotěsně uzavřít. Množství zálivky je dostatečné na 20 balíčků vinných listů.

Recept ze Stžedozemské kuchařky.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz