chystám se na Choriso klobásky, a chtěla bych skutečně dodržet přesně recepturu a nevím co to jsou Ancho papričky, eventuelně jestli se dají něčím nahradit. Díky. J.
Milá Babi,
Ancho papričky jsou vlastně usušené Pablano chili papričky (jedny ze
tří hlavních španělských/mexických chili papriček), které usušením
dostávají jemnou nasládlou ovocnou chuť sušených švestek a hrozinek
s nahořklou pachutí kávy. Jsou asi 13cm dlouhé a 7cm široké, jsou
vráščité a tmavo červeno-hnědé barvy. Prodávají se celé, rozdrcené,
nebo pomleté, ale také v konzervách. Na ¨Sciville¨ stupnici (1-10)
ostrosti/pálivosti jsou č. 3, tedy se považují za chili s jenom mírně
pálivou chutí. Používají se k přípravě omáček, klobásek, polévek a
v dušených pokrmech.
Podle popisku si najdi nějakou ne moc pálivou usušenou papričku a ta by
měla v receptě pracovat stejným způsobem.
Ještě bych měla dodat, že ve Španělsku se Chorizo klobásky také připravují naložením do láku a sušením, ale recept na Labužníku je na přípravu čerstvé klobásky. Přeji Ti, aby se klobásky povedly
uvědomila jsem si, že jsem recept nepřečetla úplně přesně, já myslela, že se dávají čerstvé papriky… ale to možná není až zase tak podstatné. Mám ještě jednu prosbu: Jak se choriso nakládají a suší???? Ještě jednou moc díky. J.
nebo uděné španělské choriso klobásky jsou připraveny komerčně. Dají se však udit na zahradním grilu s namočenými třískami určítého dřeva, kreré po zapálení vydává kouř. Nevím však, máš-li uzavřený gril. Čerstvé se často používají v mnoha receptech a proto jsem napsala jejich přípravu.
Měj se pěkně! Zdraví Jitka.
kolobásky se povedly. Už jenom syrová hmota byla moc dobrá, pak jsme si je ugrilovaly a zbytek vyudily v zahradní udírně (dřevo: švestka a dub). Jenom jedna poznámka: Na španělké jsem použila vinný ocet (5%), ale dala jsem ho jenom 50ml a zdálo se mi to akorát. Co si o tom myslíš? Měj se krásně. J.
já si myslím, že člověk musí přizpůsobit a vyladit recepty podle svých chutí a pak je vše v pohodě. Jsem ráda, že se Ti klobásky povedly a že Vám chutnalo! Ráda bych však požádala, jestli bys mohla poznámky psát pod recepty, aby časem, kdo se do nějakého receptu chce pustit, si je mohl přečíst
Měj se moc pěkně!
je mi to jasné - příště pod recept. Taky mě to napadlo, že tohle není to pravé … Ale tohle už můžu sem: Tomu pánovi, co s ním bydlím, a který ty klobásky udil Chorisa tak chutnala, že se v něm probudila „klobásová“ vášeň. Naplánoval, že na konci září (až se vrátíme z dovolené), budeme dělat všemožné klobásky, protože, když už roztopí udírnu, tak ať to stojí za to. Bohužel, jsem ale našla jen asi 2 recepty na klobásky. Máš-li nebo někdo jiné recepty na klobásky, moc o ně prosím. A mám (tedy on) speciální přání - jehněčí nebo kozí klobásky. Moc děkuji. J.
jsou v mém zápisníku, takže Ti nějaké popíši. Ano, mám recept na jehněčí klobásky i z divočáka, ale zatím se můžeš podívat do Labužníka, kam jsem již nějaké přidala pod jmény ¨Domácí čerstvé klobásky¨, ¨Čerstvá italská klobáska jemná i ostrá¨, ¨Taliáni¨a i Jaternice¨, nebo ¨Rybí klobásky¨. Všechny se dají vyudit (o těch rybích nevím).
Jitka zdraví Jitku!
Napsala jsem pro Tebe tři další recepty, jeden na suché hovězí klobásky, jeden na jehněčí a také recept na Jerky, což je maso sušené v udírně a podle mého je moc dobré. Ještě Ti napíši další recepty.
Zatím Ahoj!
je to pohádka, jenom to číst … a až se do toho pustíme… Teď budu 17 dní bez internetu, tak se doufám pak zorientuju. Ještě jednou moc a moc děkuju. J.
je to pohádka, jenom to číst … a až se do toho pustíme… Teď budu 17 dní bez internetu, tak se doufám pak zorientuju. Ještě jednou moc a moc děkuju. J.
za těch 17 dní napíši ještě nějaké recepty na klobásky, které jsem Ti slíbila, ať máš super výběr.
Měj se krásně,
Jitka