Vaříte brambory...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
casino
4482 příspěvků 20.09.09 03:15
Vaříte brambory...

…na bramborovou kaši ve slané vodě?
Když ano, tak proč? :o()

Něco pro pobavení :-)
Potkal jsem se s japonským dřevěným kalendářem. Měsíce byly napsány slovy na cedulkách, dny číslicemi na dvou kostkách. Z těchto kostek se tvořilo číslo (datum), vždy dvojciferné, např.: 01, 02, … 09, 10, 11, …29, 30, 31.
Napište šest číslic která jsou na jedné a šest číslic která jsou na druhé kostce. :o)))

Reakce:
Alice_G
505 příspěvků 20.09.09 04:49
casino,

ke kostce jsem ti poslala soukromou zprávu, pěkné…
A na kaši vařím brambory v osolené vodě, až tvůj dotaz mě přiměl, abych se ptala - proč v osolené? Ze zvyku.
 AG

casino
4482 příspěvků 20.09.09 10:00
Alice-G

…žeby někteří vůbec nespali?o) S kostkou máte pravdu; i v tom, že je více možností :-)
A ty zemáky? Včera jsem se nad tím „hluboce zamyslel“, když jsem přesolil česnečku vodou z uvařených brambor! A protože je sůl nad zlato, začnu šetřit…:o()

noskovice
1322 příspěvků 20.09.09 10:01
...
noskovice
1322 příspěvků 20.09.09 10:02
Brambory na kaši ...

Já vařím brambory ve slupce, takže solím až propasírované, když přidávám mléko a máslo.
Proč? Nevím, asi ze zvyku.

casino
4482 příspěvků 20.09.09 10:33
noskvice...

…tak tento zvyk je hodný závisti :-)
Vím, ve slupce je to prý zdravější. Ale kam bychom přišli my, šetrní hanáci, když se urodijó erteple jak koňská hlava? Normálně vařím brambory na čtvrtky (dva řezy v podélné ose- je to úhlednější:-)
Na kaši vařím brambory na osminky (dva řezy v podélné ose a pak ještě napříč - je to úspornější:o) a navíc rychlejší.

casino
4482 příspěvků 20.09.09 10:38
omlouvám se, noskovice...

…a když už tu oxiduju, na bramborový salát také nesolíte?

Labužník housenka02
609 příspěvků 20.09.09 11:29
casino,

nevím jak ostatní ale já solím zemáky pokud je oloupu, pokud je vařím ve slupce tak sůl nedávám a solím až při oloupání a zpracovávání.

A proč? Maminka mne tak naučila, nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela.

noskovice
1322 příspěvků 20.09.09 11:34
Casino ...

I na bramborový salát, vařím brambory ve slupce. Brambory loupu jenom v případě, je je děláím jako přílohu a když jsou ošklivé. To potom solím, přidám celerové listy a někdy i okmínuji.

svato
1418 příspěvků 20.09.09 13:19
úplne od veci

Soňa, budete chýbať…

Alice_G
505 příspěvků 20.09.09 13:44
Brambory

na salát vařím jedině ve slupce, vodu nesolím - proč vlastně? Ze zvyku a protože si myslím, že to tou slupkou stejně neprojde (na svou omluvu musím přiznat, že klasický „brsal“ dělám jednou do roka, k vánočnímu kaprovi).

casino, koukám, kolik je tu lidí z Hané …

AG

kamilio
551 příspěvků 20.09.09 14:35
Vaříte brambory - trochu jinak

Já jsem okopíroval od jedné zkušené kuchařky fintu na vaření brambor na salát. Ona je syrové párkrát propíchne dranžírovací vidličkou a vaří je v zeleninovém vývaru z kostky. Moc dobře chutnají.

casino
4482 příspěvků 20.09.09 14:50
AG

Já su asi takové hanák, jak byl Eskymo Velcl eskymák :-))) Enom sem se tu narodil a sem tam tu dobývám :-)
Brambory ve slupce solím v pevné víře, že salát bude prosolený i bez odležení (týká se především teplých br.salátů

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz