Tvaroh

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
borievka
54 příspěvků 30.10.07 18:33
Tvaroh

Včera som na ČT sledovala reláciu Kluci v akci.Pozvaná cukrárka piekla koláče plnené tvarohom a ostala som veľmi prekvapená prípravou tvarohovej plnky do ktorej pridali cukor,žĺtka a dokonca
tvaroh ešte riedili mliekom,pretože bola plnka hustá.Tvaroh sa mi zdal akýsi iný nie taký hrudkovitý ako u nás..Pri mojej príprave plnky to vypadá tak,že do tvarohu pridám cukor,žĺtky a na dne misky sa objaví voda a hrudky tvarohu v nej plávajú.Ako pripravujete plnku vy,a ako riešite ak vám tvaroh zredne?

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 01.11.07 12:19
tvaroh v ČR

U nás se dá koupit několik druhů tvarohu. Kromě tvarohu na strouhání je na trhu tvaroh ve vaničce - vhodný na sladké krémy či slané pomazánky. Je jemný, lze ho použít i na pečení, ale spíš na řezy, do buchet a koláčků je nevhodný, vytéká. Dále tvaroh v kostkách - balený jako máslo - nebo nově tvaroh v takových buřtech - balený jako salám. Ty jsou vhodné do koláčů a buchet, nevytékají. Dále jsem ještě viděla olešnický tvaroh ve tvaru trojúhelníku, balený ve fólii. Připadá mi, jako by byl smíchaný s tvrdým tvarohem, ale na pečení by mi přišel moc suchý.
Jinak ještě k těm koláčům. Moje maminka na pouťové koláče někdy přidávala do měkkého tvarohu trochu tvrdého strouhaného, pak byl tvaroh vyšší a neroztékal se.
Snad jsem na nic nezapomněla. Ale nevím, zda ti to bude něco platné, jak jste na tom s tímto sortimentem na Slovensku.
Ještě - dívala jsem se z archivu na ten pořad, co o něm píšeš. Cukrářka nejspíše použila ten tvaroh v kostce nebo salámu.

 
kanibrk
31 příspěvků 03.11.07 08:39
...

Podľa mojej skúsenosti sa nesmie pridávať múčkový cukor, potom tvaroh zredne.

 
Jajtek
2 příspěvky 03.11.07 12:46
Tvaroh

Ať už měkký nebo plnotučný tvaroh se vždy musí vybalit ze stříbrného papírového obalu,zabalit do čisté utěrky,celé ještě zabalit do novin a na tácku dát den či půl den před pečením do ledničky odvodnit.Večer celé obrátit vzhůru nohama.Ráno jsou potom noviny úplně mokré a tvaroh má správnou konzistenci.Při­dávám do něj celé vejce ať se pěkně váže,krupicový cukr,citr.kůra,ro­zinky.Musí být hustý.Už naše babičky ho dávaly do síta aby se zbavil přebytečné vody.Ta v něm být nesmí. I maková náplň když je řídká tak by vytekla z koláče.Tu zahušťuji povidly a perníkem.U nás není k dostání strouhaný perník,tak kupuji perníčky s polevou a nadrobím do makové nádivky.

 
gaburiatko
739 příspěvků 04.11.07 08:31
jajtek

to balenie do utierky a novin by som ja asi nepraktizovala, pretoze pri prestupe vody z tvarohu cez utierku a novin sa vsetko zmaca a kludne moze dochadzat k prestupu urcitych latok z cierneho farbiva z novin do tvarohu. Dakedy cierna farba z novin obsahovala olovo, teraz uz urcite nie, ale clovek nikdy nevie, ake ine latky su vo farbive pouzite !!!! No a davat takyto tvaroh detom by som si rozmyslela.

 
anickav
2904 příspěvků 12.11.07 10:10
Ahoj Borievka!

Myslím, že české kuchárky a kuchári netušia o našich problémoch s tvarohom! Ja si ho vždy vozím do koláčov z Čiech. Teraz cez víkend som piekla koláčiky od Muso a použila som tvaroh z TESCA, normálne TESCO balenie - hrudkovitý, 250 g, červený text. Prvýkrát som s tvarohom bola spokojná. Neviem, či býva v Tescu vždy takýto, alebo to bola náhoda…nenakupujem tam pravidelne. Ahoj a príjemný deň!
 A.

 
ji
98 příspěvků 26.11.07 16:50
Zahušťování tvarohu,

pokud je to nutné, tak si pomáhám vanilk. pudinkem, výborný je i strouhaný kokos. Obecně dávám do tvarohu citr. kůru, ml. a vanilk. cukr, celé vejce, kokos, nebo pudink. Jen u tvarohu, který dávám pomocí cukrářského pytlíku na koláče, kokos vynechám - ucpává se špička.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz