Uchování, konzervace avokáda

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.07 13:57
uchování,konzervace avokáda

Nemáte někdo zkušenost s uchováním či konzervací avokáda? Mám jich hodně,nespotřebuju a přemýšlím co s nimi.....jestli do alobalu a do mrazáku (tak se dají uchovat ve slupce banány) nebo nějak zavařit? Nemůžu nikde nic najít. Jinak kdo nevíte, tak tvrdé a nezralé avokádo do papírového pytlíku a nechat nekde v pokolové teplotě pár dní a nádherně dojde. Tak pište co víte, prosím!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 28.10.07 02:17
Uchování, konzervace avokáda - Wydro,

avokádo je asi opravdu nejlepší čerstvé.
Také se dá zmrazit: oloupat, vypeckovat, rozmixovat s trochou citronové šťávy. Asi jedna lžíce na dvě avokáda.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.07 09:06
Rozhodně...

… pokud chceš, aby vydrželo co nejdéle např. v komoře, určitě avokádo neskladuj společně s banány a jablky. Oba tyto druhy ovoce vypouštějí nějakou látku (teď si nevzpomenu přesně) a ta urychluje proces dozrání avokáda…
P. :-)

 
ChefBronia
57 příspěvků 03.11.07 15:44
...

Mne so osvedcilo zabaleni do novin a ulozeni do spodni prihradky v lednici. Ale na to specialne kupuju avokada tvrda, jeste nedozrala. Tak je dokazu skladovat asi mesic. s tim mrazenim si nejstem jista - asi to hodne zmeni konzistenci, chut a barvu(zcerna).

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.11.07 22:00
Chefbronia....

…proto aby mražená avokáda nezčernala, přidává se ta citronová šťáva.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.11.07 22:05
...

tak jsem to vse precetla a nakonec vzala dva kousky, zabalila peclive do alobalu a dala do mrazaku......u­vidime, podelim se v prosinci o vysledek...­..vsem dik?

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.09.11 09:52
Avokadu z mrazaku

Potrebovala jsem avokado a vzpomnela si na ta avokada v mrazaku. Vyndala jsem tedy driv nez v prosinci jak jsem avizovala zde v diskuzi . Avokado je naprosto jak cerstve. Prikladam obrazek pro neduverive spolulabuzniky.
Tak jak vypada pod slupkou, vypadalo i uprostred.
Takze kdyz objevite levna avokada (v zime mivaji v Kauflandu i za 11,– Kc) kupte, zabalte peclive do alobalu a dejte do mrazaku :potlesk:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz