Nemáte někdo zkušenost s uchováním či konzervací avokáda? Mám jich hodně,nespotřebuju a přemýšlím co s nimi.....jestli do alobalu a do mrazáku (tak se dají uchovat ve slupce banány) nebo nějak zavařit? Nemůžu nikde nic najít. Jinak kdo nevíte, tak tvrdé a nezralé avokádo do papírového pytlíku a nechat nekde v pokolové teplotě pár dní a nádherně dojde. Tak pište co víte, prosím!
Uchování, konzervace avokáda
avokádo je asi opravdu nejlepší čerstvé.
Také se dá zmrazit: oloupat, vypeckovat, rozmixovat s trochou citronové
šťávy. Asi jedna lžíce na dvě avokáda.
… pokud chceš, aby vydrželo co nejdéle např. v komoře, určitě
avokádo neskladuj společně s banány a jablky. Oba tyto druhy ovoce
vypouštějí nějakou látku (teď si nevzpomenu přesně) a ta urychluje
proces dozrání avokáda…
P.
Mne so osvedcilo zabaleni do novin a ulozeni do spodni prihradky v lednici. Ale na to specialne kupuju avokada tvrda, jeste nedozrala. Tak je dokazu skladovat asi mesic. s tim mrazenim si nejstem jista - asi to hodne zmeni konzistenci, chut a barvu(zcerna).
tak jsem to vse precetla a nakonec vzala dva kousky, zabalila peclive do alobalu a dala do mrazaku......uvidime, podelim se v prosinci o vysledek.....vsem dik?
Potrebovala jsem avokado a vzpomnela si na ta avokada v mrazaku. Vyndala
jsem tedy driv nez v prosinci jak jsem avizovala zde v diskuzi . Avokado je
naprosto jak cerstve. Prikladam obrazek pro neduverive spolulabuzniky.
Tak jak vypada pod slupkou, vypadalo i uprostred.
Takze kdyz objevite levna avokada (v zime mivaji v Kauflandu i za 11,– Kc)
kupte, zabalte peclive do alobalu a dejte do mrazaku