Tempura

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eleeen
1127 příspěvků 23.04.04 08:53
Tempura

Ahojte všichni, potřebuju poradit. Mám recept na japonskou tempuru, ale těstíčko děsně žere tuk a kousky jsou pak mastné, že se to nedá dost dobře jíst. Můžete mi někdo pomoct, popřípadě poslat Váš recept? Můj mejlík: nadjasip@seznam.cz
Děkuju!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
hnrud
6 příspěvků 23.04.04 17:01
tempura

Tempuru mám taky ráda, ale nikdy jsem ji nezkoušela. Podívám se Ti na brazilské stránky s recepty, třeba něco najdu, tady se to hodně baští. Asi to ale nebude dřív než v neděli, tak vydrž.

 
penda
4752 příspěvků 23.04.04 17:10
Eleeen,

našla jsem dva receptíky, ale než je opíši, můžeš se mrknout na shiitake tempuru od Ivana Vodochodského…:-))

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.04.04 03:27
Tempura

Na netu jsem prozkoumala několik těst na tempura. Je jich tam jenom v angličtině přes 8 tisíc.
Poměr ingrediencí je většinou: 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky a 1 hrnek vody. Někde přidávají lžičku škrobu. Tajemství úspěchu spočívá v tom, že voda musí být ledová a nesmí se to moc míchat. Vůbec nevadí když v tom jsou hrudky. Pozorovala jsem Japonce, ti to jen tak halabala zamíchají tyčinkami.

 
hnrud
6 příspěvků 25.04.04 01:16
Tempura z Brazilských receptů

našla jsem recepty dva:

125 g mouky
125 g kukuřičného škrobu
sůl
ledová voda dle potřeby

Do větší mísy nasypat led, vložit mísu menší a v ní smíchat uvedené pří:,–(y, ale nešlehat. Čím je rozdíl teploty mezi olejem na fritování a těstem větší, tím je Tempura křupavější.

1 vejce
2 dl ledové vody
2 dl hl. mouky

vše jemně zamíchat a do hotového těsta vložit mikrotenový sáček s ledem, aby teplota neklesla ani při fritování. Chuť je dobré zvýraznit přidáním strouhané ředkve.

 
Bozka
50 příspěvků 25.04.04 12:00
Tempura

Taky jsem sice tempuru ještě nedělala, ale recepty jsem s chutí prošla. Složení na těstíčka odpovídaly už uvedeným, vždy s důrazem na ledovou vodu nedo vodu s ledem, v časopise „Japonská kuchyně“ jsem ještě našla tyto věty: „Olej rozehřejeme na správnou teplotu, již poznáme následujícím způsobem: kápneme kapku těstíčka do oleje, musí rychle klesnout ke dnu a ihned vyplavat na povrch. Při nižší teplotě zůstane kapka dole, při vyšší dolu neklesne a nahoře hned zežloutne. … Osmažené kousky dáváme na filtrční papír, aby se olej odsál .“
Přeji mnoho úspěchů při dalším pokusu.

 
Eleeen
1127 příspěvků 26.04.04 08:09
No tedy,

Vy jste všichni tak hodní, že to ani není možné. Všem moc a moc děkuju za rady a vyhledané recepty. A budu zkoušet. Díky a hezký den všem!

 
wydra  11.12.11 11:07
Každá rada nad zlato ,

ja jsem v koncich.
Tolik v diskuzi i receptech o tempure . Led, mouky, skrob ano i ne a tady tempura ze snehu
Libi se mi, ale kterou tedy vybrat, aby byla krupava ?
A jeste nejlepe dnes?

 
Manana
1515 příspěvků 11.12.11 11:28

Aby byla tempura tempurou, a ne nějaká náhražka, tak potřebuješ tempurako.
 http://www.japan-eshop.com/index.php?…

 
wydra  11.12.11 11:33
Tempurako

uz dneska nesezenu ! :zed:
Ale vyrobim jak v ingrediencich Tempurako pisi. Manana, DÍK ! :dance:

 
Bento
794 příspěvků 11.12.11 16:00

:mavam: netreba nic :jazyk: len rozdiel teplot , robim ako tento chalan , lacne a dobre bez problemov :*
 http://www.youtube.com/watch?…

 
wydra  11.12.11 22:28

Manana, Bento a youtube.com - od kazdeho neco a tempura by la fantasticka ! Na youtube jsem nasla video, kde dal ten led primo do te misky s moukou. Vodu jsem mela take z lednicky. Jak se led rozpoustel, pridavala jsem mouku, jen lehce promichla. Vysledek predcil veskera ocekavani ! Vsem dekuju atesim se az to zopakuju, moc chutnalo vsem . A malo nas nebylo :lol:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz