tandori

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anglanka
7 příspěvků 09.01.05 21:12
tandori

jsem docela užaslá, že tandori je pec:-) u nás v restauraci mají menu kuřecí prsíčka na tandori a právě tohle koření by mě taky moc zajímalo:-)

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 09.01.05 21:54
tandori

Anglanko, tandoor je opravdu název pro podivnou indickou pec. Je to vlastně takový keramický sud ze speciální hlíny ze severu Indie. Tato pec je schopna dosáhnout teploty kolem 500 stupňů celsia, tím pádem je maso na povrchu pěkně opečené, zatím co uvnitř zůstane šťavnaté. V peci se ale nedělá jen maso, ale také například výborný indický chleba Naan. Tandoori není směs koření, ale spíše metoda vaření.
Je mi jasné, že doma tandoor nemáš, ale indické Tandoori kuře si můžeš udělat doma v troubě.
V misce si smíchej jogurt (bez příchuti), rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, namletý římský kmín, kardamom, garam masala, koření čili a sůl. Oni do toho přidávají speciální červené barvivo, které tomu dodá typickou barvu.
Do této marinády dej kousky kuřete (udělej do masa zářezy, aby marináda mohla dovnitř) a nech marinovat aspoň 4 hodiny nebo přes noc v lednici. Potom kuře vyjmi, polož na pekáček s kovovou pečící mřížkou a peč v co nejteplejší troubě. A samozřejmě se to dá upéct i venku na BBQ. Dobrou chuť.

 
babi
6360 příspěvků 09.01.05 22:35
...

nebo se podívej ZDE anglanko

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz