jsem docela užaslá, že tandori je pec:-) u nás v restauraci mají menu kuřecí prsíčka na tandori a právě tohle koření by mě taky moc zajímalo:-)
tandori
Anglanko, tandoor je opravdu název pro podivnou indickou pec. Je to vlastně
takový keramický sud ze speciální hlíny ze severu Indie. Tato pec je
schopna dosáhnout teploty kolem 500 stupňů celsia, tím pádem je maso na
povrchu pěkně opečené, zatím co uvnitř zůstane šťavnaté. V peci se
ale nedělá jen maso, ale také například výborný indický chleba Naan.
Tandoori není směs koření, ale spíše metoda vaření.
Je mi jasné, že doma tandoor nemáš, ale indické Tandoori kuře si můžeš
udělat doma v troubě.
V misce si smíchej jogurt (bez příchuti), rozmačkaný česnek, nastrouhaný
zázvor, namletý římský kmín, kardamom, garam masala, koření čili a
sůl. Oni do toho přidávají speciální červené barvivo, které tomu dodá
typickou barvu.
Do této marinády dej kousky kuřete (udělej do masa zářezy, aby marináda
mohla dovnitř) a nech marinovat aspoň 4 hodiny nebo přes noc v lednici.
Potom kuře vyjmi, polož na pekáček s kovovou pečící mřížkou a peč
v co nejteplejší troubě. A samozřejmě se to dá upéct i venku na BBQ.
Dobrou chuť.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
