Tak nevím...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jenofefa
1315 příspěvků 26.07.06 14:07
Tak nevím...

kam vlastně mám tento svůj příspěvek zařadit, zda do tohoto fóra nebo mezi odkazy. Nedávno jsem tápala v uzenářství, jakého mám koupit „buřta“ jako přídavek do květákových placiček - udivené paní prodavčce jsem se snažila vysvětlit, že mi nejde o to, aby byl nejlevnější (i když jsem holka spořivá), ale aby byla jakás takás pravděpodobnost, je ty placičky získají nějakou molekulu masa ke zlepšení chuti a vzhledu. Zakoupená „uzenka“ měla k mým představám hodně daleko. Nevím, netroufnu si koupit „buřta“ pod jakýmkoliv názvem (vuřt, špekáček, uzenka, opékáček - to zní obzvlášť varovně), abych ho na klacku opekla nad ohněm, a to ze strachu, že mi ta umělá hmota zuhelnatí na nepoživatelný karcerogenní škvarek. Poslední číslo **dTESTu **obsahuje dosti zajímavé články na toto téma: **Soumrak špekáčků ** a **Ještě ke špekáčkům **. Další podnětný článek se jmenuje Uzené z vody, ten jsem však v plném znění na jejich webových stránkách nenašla. Šéfredaktorka časopisu paní dr. Rozová vyzývá čtenáře: „Patříte-li mezi milovníky (nejenom) opravdových špekáčků, připojte svůj hlas k našemu **Protestu na obranu špekáčků **. A možná nebude od věci, když do komentáře k Protestu nebo do naší internetové diskuse napíšete svůj názor i své zkušenosti s kvalitou masných výrobků.“ Přiznám se, že já jsem protest podpořila.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.06 17:07
Ahojky Jeno :-)

pokud narazíš v Praze nebo kdekoliv jinde na Davelskou uzeninu, tak neváhej a nakupuj :-), pokud tedy neprošla datem trvanlivosti :-(, dělají párky, klobásy a to několik druhů, tlačenku a spoustu jiných dobrot a jejich výrobky se vyznačují masovostí :-), je tam 70% opravdového masa a na různých rozemletých odpadků a soji, dokonce nepoužívají mouku a jejich výrobky jsou ve většině bezlepkové :-) Nech si chutnat a přijeď ochutnat :-)

 
Manana
1515 příspěvků 26.07.06 22:13
špekáčky

Opravdové špekáčky z masa vyrábí Masna Vimperk a vozí je i do Prahy, jen nevím kam.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.06 23:42
Jeno a Dando,

Davelskou uzeninu prodávají v Ječné ulici, kousek od Karlova nám. u zastávky tramvaje Štěpánská. Zaváží také prodejnu ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově nám. a prý ještě někde ve Spálené ul.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz