svickova

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
aazaa
2 příspěvky 01.04.08 13:22
svickova

zdravim vsechny,
potrebovala bych poradit - pobyvam v zahranici a chystam se pro pratele uvarit sivckovou na smetane (na prani). recept, vareni ani suroviny nejsou problem. ale nekteri pratele jsou muslimove, takze nahradit pravou svickovou veprovym nemuzu a spikovat slaninou taky ne…jake masko bude nejlepsi pouzit a pripadne, jak ho zpracovat, aby nebylo podrazkoidni?
 diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 01.04.08 13:29
svíčková pro muslimy

aazaa, svíčková se přeci dělá z hovězí svíčkové, to muslimové můžou, proč bys to nahrazovala vepřovým? To by nebyla svíčková. A místo špeku jim to prošpikuj skopovým lojem, ten taky můžou, a je výbornej.

 
meisje
580 příspěvků 01.04.08 13:30
...

Ja tomu asi nerozumim…pokud nejsou suroviny problem, tak asi mas k dostani pravou svickovou…takze proc ji pro muslimske pratele nahrazovat?Mus­limove hovezi jedi.

 
aazaa
2 příspěvky 01.04.08 16:13
...

omlouvam se za zmateni, vypadlo mi „ostatni“ - ostatni suroviny.
na pravou svickovou jsem nenarazila. tak jsem myslela nejaky jiny kus kravy nebo neceho jineho krome veproveho.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 01.04.08 17:07
...

já „pavou“ svíčkovou na svíčkovou neplýtvám, obyčejně koupím hezký kus zadního masa…jinak se dá použít králík, krůta…

 
meisje
580 příspěvků 01.04.08 17:00
...

Tak jestli mas hovezi k dispozici, tak predni bez kosti, nebo jakekoliv zadni hovezi na platky, loupana plec apod. Upravovat stejne jako by to byla svickova, spise vybirat maso z mladsich kusu. Nevim, kde v zahranici pobyvas, ale jestli je to treba nekde v Asii nebo na Dalnem vychode tak urcite mas moznost jit ke muslimskemu reznikovi, tak by nemel byt problem si u nej zamluvit pravou svickovou z mladsiho kusu, ja to taky tak delam. A pokud je to USA nebo zapado-evropska zeme, tak uz by vubec nemel byt problem sehnat vhodne maso na svickovou.

 
pepik.24
10 příspěvků 23.05.08 09:28
...

ahoj, já taky dělám svíčkovou ze zadního hovězího, nechám maso naložené v zelenině HALALI do druhého dne, zaleju, povařím, dochutím a zahustím a propasíruju…a je to.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz