zdravim vsechny,
potrebovala bych poradit - pobyvam v zahranici a chystam se pro pratele uvarit
sivckovou na smetane (na prani). recept, vareni ani suroviny nejsou problem. ale
nekteri pratele jsou muslimove, takze nahradit pravou svickovou veprovym nemuzu
a spikovat slaninou taky ne…jake masko bude nejlepsi pouzit a pripadne, jak ho
zpracovat, aby nebylo podrazkoidni?
diky
svickova
aazaa, svíčková se přeci dělá z hovězí svíčkové, to muslimové můžou, proč bys to nahrazovala vepřovým? To by nebyla svíčková. A místo špeku jim to prošpikuj skopovým lojem, ten taky můžou, a je výbornej.
Ja tomu asi nerozumim…pokud nejsou suroviny problem, tak asi mas k dostani pravou svickovou…takze proc ji pro muslimske pratele nahrazovat?Muslimove hovezi jedi.
omlouvam se za zmateni, vypadlo mi „ostatni“ - ostatni suroviny.
na pravou svickovou jsem nenarazila. tak jsem myslela nejaky jiny kus kravy nebo
neceho jineho krome veproveho.
já „pavou“ svíčkovou na svíčkovou neplýtvám, obyčejně koupím hezký kus zadního masa…jinak se dá použít králík, krůta…
Tak jestli mas hovezi k dispozici, tak predni bez kosti, nebo jakekoliv zadni hovezi na platky, loupana plec apod. Upravovat stejne jako by to byla svickova, spise vybirat maso z mladsich kusu. Nevim, kde v zahranici pobyvas, ale jestli je to treba nekde v Asii nebo na Dalnem vychode tak urcite mas moznost jit ke muslimskemu reznikovi, tak by nemel byt problem si u nej zamluvit pravou svickovou z mladsiho kusu, ja to taky tak delam. A pokud je to USA nebo zapado-evropska zeme, tak uz by vubec nemel byt problem sehnat vhodne maso na svickovou.
ahoj, já taky dělám svíčkovou ze zadního hovězího, nechám maso naložené v zelenině HALALI do druhého dne, zaleju, povařím, dochutím a zahustím a propasíruju…a je to.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz