Nemáte prosím někdo recept na koblihy pro přípravu v lisu na koblihy? Měl by být přílohou k tomu lisu, já lis dostala bez přílohy.
Koblihy - lis
zkusila bych např. tento recept
TARGET = _new
prostě bych hledala jakýkoli recept na koblihy, který je řidší. Moc mě
zajímá, jestli uspěješ
mám před sebou originál Návod na koblížky - donut. 250 g hl.mouky,
20 g másla, 150 ml vlažného mléka, 80 g cukru, 1 vejce, 1 vanilk.cukr,
1 malá lžička citronové šťávy, 1 sáček prášku do pečiva, špetka
soli, olej na smažení. Postup: v misce našleháme žloutek s cukrem a
máslem do pěny, přidáme sůl, citr.šťávu, mléko a mouku smíchanou
s práškem do pečiva -šlehačem zpracujeme jemné těsto. Nakonec vmícháme
ušlehané bílky. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme tzv. dozrát v teplé
místnosti cca 15 minut. Těsto musí být tažné, houževnaté. Použití:
těsto lžící naplníme do strojku, 3 cm pod okraj. Strojek podržíme prsty
a palcem stiskneme horní tlačítko. Píst dávkovače se vysune. Těsto
stéká v kroužku cca 3-5 vteřin. Palcem uvolníme tlačítko, píst
odštípne kroužek těsta a ten padá do vroucího oleje. Protéká-li těsto
rychleji, přidáme trochu mouky, v opačném případě trochu vody. Chceme-li
tenké kobližky, stiskneme krátce, v opačném případě přidržíme
tlačítko delší dobu. Do pánve vlijeme větší množství oleje tak, aby
kobližky plavaly. Tím vznikají pravidelné vysoké kroužky. Olej zahřejeme
na teplotu 190°C, při nízké teplotě jsou donutky nasáklé olejem, při
vysoké jsou sice na povrchu upečené, ale uvnitř nedopečené. Správnou
teplotu oleje můžeme zkontrolovat vhozením plátku mrkve nebo brambory -
musí pěnit. POZOR! Při dolévání oleje donutky nepečte, počkejte, až
olej opět dosáhne správné teploty! Kroužky do oleje vypouštíme ze
vzdálenosti cca 2 cm a dbáme, aby nádoba byla vždy ve svislé poloze.
Držadlem kvedlačky můžeme případně kroužky dotvarovat. Začne-li spodní
strana kroužku růžovět, otočíme a dopečeme z druhé strany. Upečené
donutky pokládáme vedle sebe, aby olej dobře stékal, nejlépe na
odkapávací síťku. Kobližky nepokládáme na sebe! Hotové donutky sypeme
směsí moučkového cukru se skořicí, možno zdobit šlehačkou, glazurovými
polevami, rozpuštěnou čokoládou, marmeládou ap.
Přeji ti, ať se ti donutky podaří a dobrou chuť . B.
Blanco, Alis - Bezva!!! Moc děkuji!!! Já věděla, že na Labužníky se můžu spolehnout! Jestli se tím prokoušu a myslím, že ano, tak dám vědět, jak to dopadlo. Tak ještě jednou díky!!!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
