Koblihy - lis

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 01.04.08 08:04
Koblihy - lis

Nemáte prosím někdo recept na koblihy pro přípravu v lisu na koblihy? Měl by být přílohou k tomu lisu, já lis dostala bez přílohy.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Alis
2617 příspěvků 01.04.08 10:33
Marmeládko,

zkusila bych např. tento recept TARGET = _new
prostě bych hledala jakýkoli recept na koblihy, který je řidší. Moc mě zajímá, jestli uspěješ :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 01.04.08 17:24
Marmeládko,

mám před sebou originál Návod na koblížky - donut. 250 g hl.mouky, 20 g másla, 150 ml vlažného mléka, 80 g cukru, 1 vejce, 1 vanilk.cukr, 1 malá lžička citronové šťávy, 1 sáček prášku do pečiva, špetka soli, olej na smažení. Postup: v misce našleháme žloutek s cukrem a máslem do pěny, přidáme sůl, citr.šťávu, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva -šlehačem zpracujeme jemné těsto. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme tzv. dozrát v teplé místnosti cca 15 minut. Těsto musí být tažné, houževnaté. Použití: těsto lžící naplníme do strojku, 3 cm pod okraj. Strojek podržíme prsty a palcem stiskneme horní tlačítko. Píst dávkovače se vysune. Těsto stéká v kroužku cca 3-5 vteřin. Palcem uvolníme tlačítko, píst odštípne kroužek těsta a ten padá do vroucího oleje. Protéká-li těsto rychleji, přidáme trochu mouky, v opačném případě trochu vody. Chceme-li tenké kobližky, stiskneme krátce, v opačném případě přidržíme tlačítko delší dobu. Do pánve vlijeme větší množství oleje tak, aby kobližky plavaly. Tím vznikají pravidelné vysoké kroužky. Olej zahřejeme na teplotu 190°C, při nízké teplotě jsou donutky nasáklé olejem, při vysoké jsou sice na povrchu upečené, ale uvnitř nedopečené. Správnou teplotu oleje můžeme zkontrolovat vhozením plátku mrkve nebo brambory - musí pěnit. POZOR! Při dolévání oleje donutky nepečte, počkejte, až olej opět dosáhne správné teploty! Kroužky do oleje vypouštíme ze vzdálenosti cca 2 cm a dbáme, aby nádoba byla vždy ve svislé poloze. Držadlem kvedlačky můžeme případně kroužky dotvarovat. Začne-li spodní strana kroužku růžovět, otočíme a dopečeme z druhé strany. Upečené donutky pokládáme vedle sebe, aby olej dobře stékal, nejlépe na odkapávací síťku. Kobližky nepokládáme na sebe! Hotové donutky sypeme směsí moučkového cukru se skořicí, možno zdobit šlehačkou, glazurovými polevami, rozpuštěnou čokoládou, marmeládou ap.
Přeji ti, ať se ti donutky podaří a dobrou chuť . B.

 
marmelada
1643 příspěvků 01.04.08 19:19
Díky!!!

Blanco, Alis - Bezva!!! Moc děkuji!!! Já věděla, že na Labužníky se můžu spolehnout! Jestli se tím prokoušu a myslím, že ano, tak dám vědět, jak to dopadlo. Tak ještě jednou díky!!!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz