Ahojte labuznici. Moja babicka zvykla cerstve hribiky z lesa nakrajat a 5 minut povarit vo vode (neviem, ci osolenej), scedit a po vychladnuti ich zamrazila. Ja som urobila toto iste s hribikmi minuly rok, ale ked s nimi varim (napr. kulajdu), tak mi ta polievka nepride tak super hubova ako z cerstvych, akoby sa tie chute vyvarili pred zmrazenim do vody. Poradte mi prosim Vas, ako vy zmrazujete hribiky. Dakujeeeem.
marzenie lesnych hub
Musím Tě zklamat, ale já to dělám zrovna tak. Akorát houby nevařím tak dlouho. Nakrájím je na větší kusy, nasypu do horké vody a vařím asi 3 min. Vychladlé dám do sáčku a zamrazím. Nepřijde mi, že by ztratily chuť. A to houby milujeme.
Já je už několik let nosím z lesa, pečlivě očistím, nakrájím na plátky nebo na kostky, šoupnu do mrazicích sáčků a pak s nimi rovnou do mrazáku. Nepředvařuji ani nespařuji. Dělám si sáčky tak něco kolem 150 g, což je tak na jedno použití. Pak už je jen beru, nerozmazuji a rovnou s nimi šup do hrnce. Nevím jestli je to až tak správná metoda, nicméně přežíváme už několik let bez úhony.
houby také blanšírujeme v osolené vodě a v pohodě mrazíme. Také
jsem mrazila plátky hub na řízky, ty ale zcela syrové
žádné vaření ani blanšírování, houby důkladně očistím a zmrazím. Jsou potom jako čerstvé.
Gabu, nevím jak kdo, ale u nás do polévek dáváme jen směs lesních hub, praváky nám v polévce nikdy nevoní. Ani čerstvé ani zamražené. Jen jsou tam pěkné napohled, ale to jsme my, ostatním můžou vonět.
Gaburiatko,
já jsem zkoušela mrazit houby syrové i povařené, ale výsledek je vždycky
stejný. Stejně jako ty mám pocit, že ty houby nejsou tak aromatické jako
čerstvé.
Jelikož je tu usušit úspěšně houby (vzhledem k vysoké vlhkosti ve vzduchu) téměř nemožné, také houby mrazím.
Houby očistím, nakrájím do mikrovlnné nádoby, přidám kus másla a
dvě minuty vlním. Zamíchám a opět dvě minuty vlním.
Dám celý obsah do mikroténového sáčku. Po vychladnutí uložím do
mrazáku.
Ahojte vsetci, velmi pekne Vam vsetkym dakujem za rady Tento rok, ak budu rast, tak urcite opat
namrazim a skusim aj surove
mám odskúšané pred zamrazením povariť aj rovno iba zamraziť.
V podstate na chuti som rozdiel nezbadala, nikdy to už nie je celkom chuť
čerstvých. Ale povarením sa zdrcnú a každopádne potom zaberajú menej
miesta v mrazničke… Čauky§
A.
dělám to jako esmeralda. Houby podusím a zamražuji je i s vlastní šťávou. Jen lišky mrazím syrové. Ale mám dojem, že pokud nejsou čerstvé houby, jsou do polévky či do omáčky nejvoňavější sušené, pokud je přidáš i s vodou, v níž se namáčely.
No velmi sa mi pozdava aj to dusenie. Sigrid, plne suhlasim s tym, ze tie susene predalen daju jedlu vyraznejsiu chut, ako tie mrazene.
Manželka má, nejlepší ze všech, houby do mrazničky nejprve vydusí, co
možná nejvíc zbavit vody a pak teprve do mražáku. Pokud jsou zamražené
syrové tak zanechávají v mražáku dost výraznou pachovou stopu.
Mimo mísu: Marzenie -po polski- snění, eventuelně tužba. Tak mi to
vychází na touhy lesních hub. Nádhera, tak poetický nadpis jsem už dlouho
nekonzumoval. Miloš
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz