marzenie lesnych hub

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
gaburiatko
740 příspěvků 23.03.08 08:31
marzenie lesnych hub

Ahojte labuznici. Moja babicka zvykla cerstve hribiky z lesa nakrajat a 5 minut povarit vo vode (neviem, ci osolenej), scedit a po vychladnuti ich zamrazila. Ja som urobila toto iste s hribikmi minuly rok, ale ked s nimi varim (napr. kulajdu), tak mi ta polievka nepride tak super hubova ako z cerstvych, akoby sa tie chute vyvarili pred zmrazenim do vody. Poradte mi prosim Vas, ako vy zmrazujete hribiky. Dakujeeeem.

Reakce:
pekarka
410 příspěvků 23.03.08 09:27
houby

Musím Tě zklamat, ale já to dělám zrovna tak. Akorát houby nevařím tak dlouho. Nakrájím je na větší kusy, nasypu do horké vody a vařím asi 3 min. Vychladlé dám do sáčku a zamrazím. Nepřijde mi, že by ztratily chuť. A to houby milujeme.

ildig
51 příspěvků 23.03.08 09:38
mrazenie lesnych hub

Taky to dělám úplně stejně…

Labužník housenka02
609 příspěvků 23.03.08 10:23
houby

Já je už několik let nosím z lesa, pečlivě očistím, nakrájím na plátky nebo na kostky, šoupnu do mrazicích sáčků a pak s nimi rovnou do mrazáku. Nepředvařuji ani nespařuji. Dělám si sáčky tak něco kolem 150 g, což je tak na jedno použití. Pak už je jen beru, nerozmazuji a rovnou s nimi šup do hrnce. Nevím jestli je to až tak správná metoda, nicméně přežíváme už několik let bez úhony.

Bali
1254 příspěvků 23.03.08 10:26
...

houby také blanšírujeme v osolené vodě a v pohodě mrazíme. Také jsem mrazila plátky hub na řízky, ty ale zcela syrové ;-)

bona
2416 příspěvků 23.03.08 10:44
Jako Housenka...

žádné vaření ani blanšírování, houby důkladně očistím a zmrazím. Jsou potom jako čerstvé.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.03.08 11:41
Mrazení hub,

Gabu, nevím jak kdo, ale u nás do polévek dáváme jen směs lesních hub, praváky nám v polévce nikdy nevoní. Ani čerstvé ani zamražené. Jen jsou tam pěkné napohled, ale to jsme my, ostatním můžou vonět.

ewa
600 příspěvků 23.03.08 18:57
...

Gaburiatko,
já jsem zkoušela mrazit houby syrové i povařené, ale výsledek je vždycky stejný. Stejně jako ty mám pocit, že ty houby nejsou tak aromatické jako čerstvé.

esmeralda
4813 příspěvků 23.03.08 22:03
Mražení hub

Jelikož je tu usušit úspěšně houby (vzhledem k vysoké vlhkosti ve vzduchu) téměř nemožné, také houby mrazím.

Houby očistím, nakrájím do mikrovlnné nádoby, přidám kus másla a dvě minuty vlním. Zamíchám a opět dvě minuty vlním.
Dám celý obsah do mikroténového sáčku. Po vychladnutí uložím do mrazáku.

gaburiatko
740 příspěvků 27.03.08 17:05
...

Ahojte vsetci, velmi pekne Vam vsetkym dakujem za rady :) Tento rok, ak budu rast, tak urcite opat namrazim a skusim aj surove :)

anickav
2904 příspěvků 27.03.08 17:14
Gabu,

mám odskúšané pred zamrazením povariť aj rovno iba zamraziť. V podstate na chuti som rozdiel nezbadala, nikdy to už nie je celkom chuť čerstvých. Ale povarením sa zdrcnú a každopádne potom zaberajú menej miesta v mrazničke… Čauky§
 A.

anickav
2904 příspěvků 27.03.08 17:17
teda,

ako sa mi ten paragraf tam dostal?

sigrid
272 příspěvků 27.03.08 17:47
gaburiatko,

dělám to jako esmeralda. Houby podusím a zamražuji je i s vlastní šťávou. Jen lišky mrazím syrové. Ale mám dojem, že pokud nejsou čerstvé houby, jsou do polévky či do omáčky nejvoňavější sušené, pokud je přidáš i s vodou, v níž se namáčely.

gaburiatko
740 příspěvků 29.03.08 06:58
:)

No velmi sa mi pozdava aj to dusenie. Sigrid, plne suhlasim s tym, ze tie susene predalen daju jedlu vyraznejsiu chut, ako tie mrazene.

gmp
1603 příspěvků 29.03.08 20:22
...

Manželka má, nejlepší ze všech, houby do mrazničky nejprve vydusí, co možná nejvíc zbavit vody a pak teprve do mražáku. Pokud jsou zamražené syrové tak zanechávají v mražáku dost výraznou pachovou stopu.
Mimo mísu: Marzenie -po polski- snění, eventuelně tužba. Tak mi to vychází na touhy lesních hub. Nádhera, tak poetický nadpis jsem už dlouho nekonzumoval. Miloš

gmp
1603 příspěvků 29.03.08 20:27
nepomněl a zapomněl

samým nadšením jsem nepoměl a na titulek zapomněl

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz